Slovenija
5735 ogledov

Neverjetno! Tako objestno so se znašali v Planici!

Nordijski center Planica Zavod za šport RS Planica
Planica dejanje naznanila policiji in napovedala tožbo.

Nordijski center Planica je na Facebooku objavil zapis o objestnem delovanju posameznikov, ki so si ta konec tedna dovolili vožnjo z avtomobilom po tekaških progah in tekaškem stadionu, zaradi česar so, kot poudarjajo, šokirani. 

"Na posnetkih je vidno uničevanje tekaških prog, ki so bile pred kratkim ravno pripravljene za novo tekaško sezono. Predvsem pa je bila povzročena materialna škoda na stadionu, ki je prekrit z umetno travo. Mladeniči se očitno niso zavedali, da uničujejo večmesečno delo priprav, povzročajo veliko materialno škodo in predvsem ogrožajo športnike, ki so bili ravno v tem času na treningu," so zapisali.

S pomočjo varostnih kamer so uničevalce že našli in zadevo predali policiji. "Proti storilcem bomo zaradi povzročanja splošne nevarnosti vložili kazensko ovadbo in odškodninsko tožbo za povzročeno materialno škodo," napovedujejo v NC Planica. 

Opozarjajo še, da je vožnja z vozili po tekaških progah izredno nevarna, zato tovrstnega početja ne bodo tolerirali in bodo ustrezno ukrepali zoper vsakogar, ki bi povzročal škodo ali ogrožal tekače na smučeh. "Njihova varnost je naša prioriteta," še poudarjajo.

Železniški tiri Ljubljana Slovenija Vlak povozil pešca, nesreče žal ni preživel

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Soloobveznababica 07:27 29.november 2022.

    Vedno vec bo tega, te objestnosti ali nekulture oz.nespostovanja dolocenega reda,ker je premalo sankcioniranja s strani organov,ki bi to morali kaznovati. Tudi avti po zelenicah.....pa ni izgovor,da je premalo prostora,to se enostavno ne dela. Ampak zal,enim pomaga ocitno samo kazen.