Slovenija
3721 ogledov

Neverjetno: V Luki Koper potapljača tihotapila drogo

Luka Koper Saša Despot
Droga naj bi bila na trgu vredna približno 10 milijonov evrov.

V koprskem pristanišču naj bi pred dnevi zasegli 260 kilogramov kokaina, je poročala Televizija Slovenija. Varnostniki naj bi ob ladji, ki je iz Južne Amerike pripeljala sojo, odkrili potapljača, ki sta poskušala izvleči torbe s prepovedanim tovorom iz rezervoarja za balastne vode. Na policiji novice še niso potrdili.

Po poročanju TV Slovenija naj bi se osumljenca pripeljala do ladje z vodnim skuterjem. Šlo naj bi za državljana Brazilije in Albanije. Droga naj bi bila na trgu vredna približno 10 milijonov evrov.

 

S Policijske uprave Koper  so sporočili, da so v minulem tednu na območju pristanišča odkrili in zasegli večjo količino prepovedane droge. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog so odvzeli prostost dvema tujima državljanoma, ki so ju s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Kopru. Zoper oba je po zaslišanju odredil pripor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 10:33 19.marec 2024.

    Spet se bodo tresli v parlamentu!!!