Slovenija
25 ogledov

Nevidni delavci nezadovoljni z uredbo

Več deset tisoč delavcev je že moralo zapustiti Slovenijo. Bodo kdaj dočakali pr Žurnal24 main
Nevidni delavci sveta ne odobravajo uredbe, s katero namerava vlada delavcem v stiski nameniti 300 tisoč evrov. "Uredba se loteva zgolj posledic," opozarjajo.

Uredba, s katero bo vlada delavcem, ki ne morejo uveljavljati pravic do socialnih prejemkov, namenila 300 tisoč evrov, ni dovolj dodelana, menijo Nevidni delavci sveta. "Ker se uredba loteva zgolj posledic, zahtevamo, da se vlada takoj loti vzrokov za nastali položaj migrantskih delavcev. Uredbi morata slediti sprememba zakonodaje in drugačna praksa, ki bosta razgradili diskriminacijo in uvedli enakopravnost migrantskih delavcev," pravijo.

Treba je odkriti vzroke
Od vlade zato zahtevajo, da se takoj loti vzrokov za nastali položaj.

Nevidni delavci sveta dodajajo, da vlada s to uredbo priznava, da obstaja sramotna diskriminacija migrantskih delavcev. Od nje pričakujejo, da bo naslovila celotno problematiko sistematičnega kršenja pravic migrantskim delavcem.

Vlado pozivajo: "Ne ignorirajte nas!"
"Ob tej priložnosti spominjamo tudi na več deset tisoč delavcev, ki so oropani morali zapustiti Slovenijo in so tako ostali brez možnosti za udejanjenje svojih pravic. Teh ta uredba ne zajema," poudarjajo.

Tudi zaradi tega bodo samoorganizirane skupine okradenih delavcev v okviru njihovega gibanja 3. marca v Banja Luki demonstrirale pred slovenskim konzulatom. "Ob tej priložnosti pozivamo vlado, da nas ne skuša ponovno izigrati, kot se je to zgodilo po lanskoletnih demonstracijah v Sarajevu."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.