Slovenija
47 ogledov

Nevidni dežnik, ki ustvari vetrni ščit

Air Umbrella Air Umbrella
Kitajski inovatorji iščejo podpornike za izdelavo nevidnega dežnika, ki s pomočjo vetrnega ščita odbija dež.

Na platformi Kickstarter kitajska ekipa zbira zagonska sredstva za nevidni dežnik Air Umbrella, ki naj bi plohe odbijal s pomočjo zraka oziroma vetra, ki ga ustvari inovacija sama s pomočjo prenosne baterije. Dežnik je snovala skupina podiplomskih študentov aeronavtike in astronavtike med junijem 2012 in avgustom 2013, pravijo pa, da so preiskusili tudi že delujoči prototip, ki nudil zaščito tudi pri močnejših plohah.

Air Umbrella | Avtor: Air Umbrella Air Umbrella
Zaenkrat ponujajo tri različice dežnikov, različnih velikosti in teže, od česar je odvisen tudi čas trajanja baterije, ki pa naj bi delovala le od 15 do 30 minut. Dežnike ponujajo za nekaj manj kot sto dolarjev, zaenkrat pa so zbrali že več 73 tisoč dolarjev od želenih 100 tisoč. A ker za izboljšave potrebujejo še nekaj časa, naj bi prvi kupici dežnike prejeli šele decembra 2015.

Na račun izuma se je sicer že pojavilo kar nekaj kritik, ki očitajo, da je v praksi takšen izum mogoč. Prav tako, da naj bi dež, ki ga nevidni dežnik odbija s pomočjo zraka, letel v mimoidoče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.