Slovenija
59940 ogledov

Začelo se je: Huda ura na Obali, tako bo drugod

Whatsup cams
Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.

Obalo je že zajela močnejša nevihta s silovitim vetrom ter močnejšim nalivom, ki je že včeraj povzročal težave z mašenjem jaškov, odkrivanjem streh in udari strel. Padavine bodo danes možne predvsem v juhozahodnih in zahodnih delih države, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

Arso je v zvezi z vremenskim dogajanjem izdal oranžno opozorilo. Danes so namreč predvsem na jugozahodu države še možne močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo.

Gibanje padavin lahko spremljate tukaj.

Danes bo sicer pretežno oblačno z občasnim dežjem, vmes bodo nastajale nevihte. Padavine bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24, na Goriškem in ob morju do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Arsa.

Ohladilo se bo

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi tekom vikenda .Nad severnim Jadranom in srednjo Evropo ter nad Britanskim otočjem je ciklonsko območje. Hladna fronta je zajela severni Balkan. Za njo bo k nam v višinah pritekal hladnejši zrak.

V soboto bo dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno, nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 24, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija. V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne lahko še nastane kakšna ploha ploha ali nevihta. V ponedeljek bo zopet pretežno jasno.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • radovednica 12:01 09.september 2022.

    A spet? Radarska slika kaže celo rdeče obarvane dele pomikanja oblakov in padavin. Zanimivo na tem območju pa sije sonce!!!