Slovenija
18273 ogledov

Arso izdal novo opozorilo: Nevihtni pas se pomika preko države

Nevihta Profimedia
V osrednjem delu države so se že razvile prve nevihte. Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo.

"V osrednjem delu države so se že razvile prve nevihte, ki se širijo proti vzhodu, severovzhodu. Tudi satelitska slika oblačnosti kaže malce intenzivnejši razvoj treh kumulonimbusov, kar v praksi pomeni, da se bo verjetno tvoril pas neviht, ki se bo le še okrepil ter potoval proti Štajerskem, Koroškem, Dolenjskem," dogajanje opisuje vremenski portal Neurje.si. 

Gibanje padavin lahko spremljate TUKAJ.

Močan nevihtni sistem potuje v smeri Dolenjske. Meteoinfo Slovenija poroča, da močnejše nevihte spremljajo siloviti nalivi, sunki vetra in najverjetneje tudi toča. 

Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo za območje celotne države. "Danes pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na četrtek bodo predvsem na severovzhodu in severozahodu možna krajevna neurja," opozarja agencija za okolje. 

oranžno opozorilo | Avtor: Arso Arso

V nadaljevanju dne lahko pričakujemo močnejše nalive, ki jih bo spremljal silovit veter. Ponekod se lahko pojavi tudi toča. 

Od sobote naprej sončno in vroče

V četrtek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, na zahodu tudi nevihtami, napoveduje agencija za okolje. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 °C, na Primorskem do 26 °C.  

V petek bo povečini sončno. V gorskem svetu lahko nastane kakšna ploha.

Od sobote dalje bo prevladovalo stabilno in sončno vreme, temperature pa bodo od nedelje dalje nad 30 °C. "Počasi se bližamo obdobju, ki je običajno pri nas najbolj vroče," piše vremenski portal Ciklon.si. "Pri nas se bo drugi letošnji vročinski val začel v soboto, najprej na Primorskem, v nedeljo pa tudi drugod. V začetku tedna pričakujemo temperature večinoma med 30 in 35 °C. V drugi polovici naslednjega tedna nas bi lahko dosegla oslabljena vremenska fronta, ki bi lahko prinesla nekaj spremenljivosti, vendar je še predaleč za resno napoved." Ekstremnih temperatur vsaj v naslednjem tednu ne pričakujejo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.