Slovenija
33 ogledov

Nevsakdanji obisk razstav

razstava
1/2
Iztok Golob
Razstavi del Pabla Picassa in slovenskih impresionistov v Galeriji Deva Puri si je ogledalo že desettisoč obiskovalcev.

Jubilejno so pozdravili v nedeljo, razstavi pa bosta v prostorih Pristave na Bledu na ogled do 27. novembra. 

Desettisoča obiskovalka je bila Urška Aljančič iz Radovljice, ki je bila nad razstavama navdušena in presenečena nad čestitkami. David Rjazancev, vodja galerije Deva Puri in avtor razstav, ji bo na slovesnosti v ponedeljek izročil simbolično darilo ter ob tej priložnosti socialno ogroženim podaril sto vstopnic. "Tolikšen obisk razstav je izjemen uspeh v Sloveniji. Ogled želimo omogočiti tudi tistim, ki si tega zaradi denarne stiske ne morejo privoščiti, zato smo se odločili za dobrodelno gesto. Nad razstavama so bili med svetovnim prvenstvom v veslanju navdušeni tudi obiskovalci iz tujine, v jesenskem času pa pričakujemo predvsem šolarje in različna društva,“ je povedal Rjazancev.

Galerija Deva Puri je pred dnevi sklenila dogovor o sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Žirovnica. Pripravljajo skupne projekte povezave umetnosti in kulturne dediščine, ta čas pa že poteka akcija Iščemo Prešernovo podobo, ki je namenjena vsem Slovencem, še posebej osnovnošolcem in srednješolcem, in se bo zaključila konec avgusta prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.