Slovenija
17 ogledov

Nevseljeni in neprodani

Hilda Tovšak je napovedala, da se bodo prvi stanovalci lahko vselili aprila, a z Žurnal24 main
Celovški dvori. Prešteli smo, da so po znižanju cen prodali le 26 stanovanj.

Vegrad za Celovške dvore še ni dobil uporabnega dovoljenja, čeprav je direktorica Hilda Tovšak marca napovedala, da se bodo lahko prvi stanovalci vselili aprila.

O številkah molčijo

Molk o kampusu
Študentski kampus. V Vegradu so včeraj pojasnili, da informacij o tem projektu za zdaj ne bodo dajali. Med drugim smo jih vprašali, ali so po tem, ko je sodelovanje z republiškim stanovanjskim skladom padlo v vodo, že našli nove kupce študentskih stanovanj ob Vojkovi cesti.

V velenjskem podjetju so skrivnostni tudi glede števila prodanih stanovanj po marčevski akciji znižanja cen. “Z zanimanjem za nakup prostih nepremičnin v Celovških dvorih smo zadovoljni, saj je znižanje cen prineslo pozitiven premik v prodaji,” je včeraj v izjavi za javnost zapisal direktor gradnje za trg v Vegradu Matej Košič, čeprav smo konkretne odgovore o številu prodanih stanovanj čakali 13 dni. Zato smo včeraj popoldne na spletni strani Vegrada prešteli, da še vedno ponujajo 204 stanovanja. Od tega je 159 prostih, 45 pa rezerviranih. To pomeni, da so jih po akciji prodali le 26, saj je Tovšakova marca izjavila, da je neprodanih še 230.

Vodilne v Vegradu smo vprašali tudi, ali bodo cene stanovanj še znižali, če jih ne bodo prodali pred septembrom. Takrat mora Vegrad po besedah Tovšakove plačati 80 milijonov kredita. “Prepričani smo, da bomo projekt Celovških dvorov uspešno zaključili,” je odgovoril Košič in dodal, da projekt intenzivno končujejo, zato zdaj ne morejo posredovati podrobnejših informacij.

Več kot milijon za penale  
Sicer pa Vegrad Mestni občini Ljubljana (MOL) in Javnemu stanovanjskemu skladu (JSS)MOL dolguje že 1,2 milijona evrov, ker jima ni pravočasno predal 269 stanovanj. Kako se bodo z MOL in JSS MOL dogovorili za plačilo teh penalov, v Vegradu niso pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.