Slovenija
29 ogledov

"New York tišji kot ponavadi"

Orkan Irene Reuters
Orkan prečka vzhodno obalo. V New Yorku pripravljeni na najhujše, pravi Slovenka, ki živi tam.

"Tole sobotno jutro je New York precej tišji kot ponavadi. Rahlo neprijeten občutek, a vsi upamo, da najhujšega ne bo," nam je povedala Slovenka Barbi Gračner, ki živi v New Yorku, kjer so oblasti izdale evakuacijo za 370 tisoč ljudi.

Kot nam je še povedala, so poleg javnega prevoza, ki od dvanajstih popoldne, po njihovem času, ne bo več funkcionalen, zaprli tudi večino trgovin, poslovalnic in ostalih objektov. "Ljudje so se včeraj množično gnetli po trgovinah, da bi nakupili vse potrebno, od vode, hrane, sveč, do svetilk in baterij."

Vsega je kriv orkan Irene, ki prav v tem trenutku prečka vzhodno obalo ZDA in sicer kot orkan prve stopnje.

Že v petek zjutraj pa je orkan Irene po morju potoval mimo vzhodne obale osrednje in severne zvezne države Floride. Na srečo je obšel Florido, kjer so vpliv orkana čutili le kot močan veter in slabo vreme. "Na srečo je orkan Florido obšel. Vpliv orkana se je čutil v močnem vetru in dežju. Na srečo ni povzročil nobene škode. Ljudje so se raj zadrževali doma, a panike ni bilo občutiti," nam je povedal Vasja Bočko, ki je trenutno na Floridi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.