Slovenija
48 ogledov

Nezadovoljni izstopili

Novi predsednik Alojz Povšič prihaja iz sevniškega atletskega kluba. Žurnal24 main
(Ne)športno. Pred skupščino Športne zveze Sevnica ustanovljena nova zveza.

 

Proračun in razpisi. ŠZ Sevnica, v katero je vključenih 33 klubov in društev, na novo pa sta se jim priključila še Squash klub igRaj in Partizan Boštanj, bo letos za delovanje iz proračuna – sem spada tudi vzdrževanje kombija za prevoze športnikov – dobila dobrih šest tisoč evrov. Večji del prihodkov pa dobi iz razpisov za posamezne dejavnosti.

Zaradi nezadovoljstva z delom Športne zveze (ŠZ) Sevnica so iz nje izstopili Klub borilnih veščin Sevnica, Društvo borilnih veščin IPPON, Trap klub Sevnica, Judo klub Olimpija Krmelj in Karate klub Hypo ter ustanovili Zvezo športnih društev Sevnica, ki jo vodi Miran Grubenšek.

“Pet klubov ima v svojih vrstah številne kategorizirane športnike, z ustanovitvijo nove zveze pa bomo dodali drugačno dimenzijo športu,”
napoveduje Jurij Orač, sekretar nove zveze. “Do zdaj smo dobili le izstopni izjavi Trap kluba Sevnica in Kluba borilnih veščin Sevnica,” pojasnjuje dozdajšnji predsednik stare zveze Robert Perc, ki ga je na tem mestu zamenjal Alojz Povšič. Bil je edini kandidat, saj so Matjaž Koritnik, Mojca Janc in Miran Grubenšek že prej odstopili.

“Trenutno še ni znano, ali ustanovitev nove zveze pomeni konkurenco zdajšnji, sinergijo delovanja ali kaj drugega,” pravi sekretar ŠZ Borut Bizjak in dodaja: “Ker je združevanje društev in članstva po zakonu prostovoljno, je bilo na skupščini izraženo obžalovanje, da pobudniki nove zveze niso svojih interesov že prej dejavneje poskušali uveljaviti v obstoječi zvezi.”


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.