Slovenija
4 ogledov

Nezadovoljni s sodiščem

“Koprsko okrožno sodišče praviloma odloča v prid velikih,” pravi Rajko Stanković Žurnal24 main
Mali delničarji. Sodišče odloča v prid velikih.

“Ne morem razumeti, da koprsko okrožno sodišče ni dovolilo pregleda Maksime Holdinga, prek katere je bil Igor Bavčar 22-odstotni lastnik Istrabenza,” opozarja Rajko Stanković, predsednik Društva Mali delničarji – Skupaj smo močnejši.

Stanković je sicer pobudnik predloga, da na bližnji skupščini Holdinga Istrabenz delničarji izglasujejo sklep o dodatni reviziji nekaterih Bavčarjevih poslov za obdobje petih let. Predlaga pa tudi vložitev odškodninskih tožb proti Bavčarju in nadzornikom, ki jih je vodil Janko Kosmina.

“Gospodarski spori, ki jih mali delničarji sprožajo v Kopru, padajo oziroma so odločeni v prid velikih lastnikov. To se je zgodilo tako v primeru Splošne plovbe, Pomorske družbe kot Droge Kolinske,”
našteva Stanković. Zakaj se to dogaja, ne ve.

“Ker je podporo ob Petrolu dal tudi NFD, ki je 14-odstotni lastnik Istrabenza, imamo večino za izglasovanje naših predlogov zagotovljeno. In v to zgodbo tokrat ne bo treba vpletati koprskega sodišča oziroma zahtevati njen prenos v Ljubljano,” dodaja. Na koprskem okrožnem sodišču njegovih očitkov niso komentirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.