Slovenija
10 ogledov

Nezadovoljni z organizacijo urgence

Častna članstva v združenju kirurgov so prejeli Jože Avžner, Eldar Gadžijev, Mar Žurnal24 main
Kongres kirurgov. Govorili so o izobraževanju mladih, težavah urgentne službe in izvolili novega predsednika.

Peti kongres združenja kirurgov Slovenije se je začel s poudarkom na prihodnosti in izobraževanju mladih kirurgov, poseben poudarek pa so posvetili organizaciji urgentne službe, je povedal predsednik združenja, jeseniški kirurg Miran Rems.

“Vsi smo zelo kritični do organizacije urgentne službe in si zelo želimo, da bi bilo drugače. Mislim, da ni bilo nikogar iz nobene bolnišnice, ki bi bil z ureditvijo zadovoljen, poleg organizacijskih imamo namreč tudi prostorske težave, tako da bo tukaj treba še veliko postoriti,” je dejal.

Priznanja in novo vodstvo
Ob kongresu so podelili tudi častna članstva in na skupščini izvolili novega predsednika. Vodenje je tako prevzel Radko Komadina iz Splošne bolnišnice Celje.

Kongres se sicer odvija vsaka štiri leta, na njem pa se družijo kirurgi vseh specialnosti. Tokrat je bilo navzočih okoli 200 udeležencev iz vse Slovenije, nekaj gostov pa je bilo tudi iz Španije, Avstrije in Hrvaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.