Slovenija
59 ogledov

Nezadovoljni z redarjem? Pritožite se županu!

Redarji med drugim opozarjajo na pritiske, da morajo napisati čim več kazni. (Fo Žurnal24 main
Če ocenite, da so vam bile v postopku z redarjem kršene pravice, se lahko pritožite v 30 dneh. Po zakonu se pritožba naslovi na župana.

"Ali je možno podati pritožbo zoper delo občinskega redarja, podobno kot jo je mogoče podati zoper delo policista," med pobudami meščanov sprašuje prebivalec Ljubljane, ki ga zanima tudi, kakšen je postopek. 

PREBERITE ŠE: 

Pri Mestni občini Ljubljana pojasnjujejo, da tovrstni postopek ureja Zakon o občinskem redarstvu v 19. členu.

"Ta določa, da ima posameznik, ki meni, da so mu bile z dejanjem ali opustitvijo dejanja občinskega redarja kršene njegove pravice ali svoboščine, možnost, da se v 30 dneh pritoži županu,"  pojasnjujejo pri MOL. "Drugi odstavek navedenega člena določa 30 dnevni rok za rešitev tovrstnih pritožb, tretji pa določa, da se v primeru, ko se ugotovi disciplinska kršitev, ta obravnava skladno z določili zakona, ki ureja položaj javnih uslužbencev."

Dodajajo, da se v skladu s tem ob prejemu pritožbe izvede postopek, s katerim se preveri dejansko stanje ter opravi razgovor s pritožnikom ter morebitnimi pričami postopka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • novispenjac 12:20 19.oktober 2016.

    to pa je koristno vedeti, hvala. zanima me samo ali se pritožbo napiše v slovenščini ali srbohrvaščini?

  • popokatopetl 09:22 19.oktober 2016.

    Mislim da je v primerih samovolje Jankovićevih šerifov bolje takoj poklicat policijo. Drugače je prva pritožna instanca Jankovićeva, se pravi pristranska, pred sodiščem pa imaš slabe šanse ker gre za neenakopraven spor med tabo in uradno osebo.

  • Avatar Leon
    Leon 09:10 19.oktober 2016.

    Redarje je potrebno socializirati enako kot policaje ,potem ne bi prišlo do takšnih anomalij kot v LJ in MB s kolesarji ,ki se vozijo enoročno ali imajo vrečko na balanci ! Ne se čuditi,da komu poči film in se spravi ...prikaži več na policja ali redarja.