Slovenija
244 ogledov

Nezadovoljstvo v Mondu

Gregor Jeza pravi, da v duhu recesije tudi v njihovi igralnici zmanjšujejo stroš Žurnal24 main
Delavci v igralnici Mond pišejo anonimke. Na glas si ne upajo spregovoriti.
“Že nekaj časa so razmere katastrofalne,” v anonimnem pismu opisuje stanje v podjetju Casino Mond Hit Šentilj zaposlena delavka, ki se ne želi javno izpostaviti, saj se boji za svojo službo.

“Uvedli so obvezno destimulacijo v višini od 10 do 20 odstotkov za zamujanje v službo za eno minuto. Prihod v službo je bil ob 6.46 in ne 6.45, sicer pa začnejo delo ob 7. uri in kljub zamujeni minuti je bil zaposleni pravi čas na delovnem mestu,” je eden od očitkov.

Obstoj takšne obvezne destimulacije zanika Gregor Jeza, predsednik uprave Hita Šentilj: “Delo se začne ob 6.45, 15 minut predstavlja pripravo na delo in se šteje v efektivni delovni čas. Torej je v tem primeru delavec dejansko zamudil pripravo.”

Odtegljaj za napačno 
parkiranje
Delavcem naj bi odtrgali od 10 do 20 odstotkov zaslužka tudi, če parkirajo na parkirnem prostoru, ki je namenjen gostom, a kaj ko so parkirne prostore za zaposlene zasedli ravno gostje.

V Mondu trdijo: “Na približno 1,5 zaposlenega pride en parkirni prostor . Ob pričakovanem povečanem obisku v igralnici predhodno pozivamo zaposlene, naj se jih več pripelje z enim avtomobilom.”

Zaposlenih vedno manj
Tudi čistko med zaposlenimi in odpuščanja v Mondu zanikajo, pa čeprav, kot piše prestrašena delavka, blagajničarka nima časa niti za malico, saj nima menjave. “Niti enega zaposlenega za nedoločen čas nismo odpustili, le podaljšali nismo pogodb, ki so se iztekle in so bile sklenjene za določen čas,” za Žurnal pojasnjuje predsednik uprave, ki pogodb ne bo podaljšal še petim zaposlenim, šest krupjejev pa naj bi delalo le še polovičen delovni čas.

Lani so jih oglobili
“Delovna inšpekcija ni nikoli nič ugotovila,” trdi Jeza. A Inšpektorat RS za delo je lani zaradi kršitev delovnopravne zakonodaje oglobil Mond. Letos pri dveh nadzorih niso ugotovili kršitev, so sporočili z inšpektorata. Pisec anonimnega pisma predsedniku uprave in njegovim bližnjim prijateljem očita tudi organiziranje nelegalnega spletnega igralništva. Na to temo smo vprašanja naslovili na Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo, a odgovorov do zaključka redakcije nismo prejeli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.