Slovenija
19 ogledov

Nezakonito do 364 tisoč evrov

Farmadent Farmadent
NPU kazensko ovadil nekdanjega direktorja Farmadenta Leopolda Donka.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so bivšega direktorja Farmadenta Leopolda Donka kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Z nakupom poslovne stavbe naj bi družbo oškodoval za 364 tisoč evrov. Donko je za Večer potrdil, da so ga na NPU zaslišali, več pa ni želel pojasnjevati.

Vedel, da je vredna manj

NPU Donku očita, da je leta 2011 zlorabil svoj položaj in v nasprotju z določili zakona o gospodarskih družbah, akta o ustanovitvi gospodarske družbe in pogodbe o zaposlitvi sklenil in podpisal za gospodarsko družbo škodljivo prodajno pogodbo, s katero je kupil poslovno stavbo s pripadajočim zemljiščem za 750 tisoč evrov, čeprav je vedel, da je pogodbeno dogovorjena vrednost nepremičnine bistveno višja od dejanske tržne.

Kangler opozoril KPK

Naj spomnimo, da je bil Donko razrešen še v času županovanja Franca Kanglerja, ki je na nepravilnosti v Farmadentu opozoril tudi Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). Donku je očital neupravičeno porabo službenih sredstev za reprezentanco in zlorabo položaja pri nakupu nepremičnine. “Donko je zavajal nadzornike. Kupil je skladišče za okoli 900 tisoč evrov, čeprav bi se lahko prijavil na dražbo in isto nepremičnino kupil za 150 tisoč evrov. Še pred dražbo je sklenil pogodbo z lastnikom, tako da je bila dražba preklicana. Pristal pa je celo na sukcesivno nakazovanje kupnine,” je takrat v pismu KPK zapisal 
Kangler.

Komentarjev 1
  • dragec 12:00 15.april 2013.

    SPET BLA...BLA .....BLA..... OVADILI ...OVADILI.....ŠE MAL...IN BOMO OVADENI VSI V SLOVENIJI