Slovenija
26 ogledov

Nezakonito podžupanu

Nadzorni odbor, ki ga vodi Breda Pečan, zahteva razveljavitev najemne pogodbe za Žurnal24 main
Občinski lokali. Nadzorni odbor Občine Izola opozarja na nepravilnosti pri oddaji.

Med vrsto nepravilnosti, ki jih je ugotovil nadzorni odbor izolske občine, je posebej izpostavljen primer oddaje občinskega prostora podjetju I & I, ki je ravno tedaj prešel v last Darka Grada, sicer izolskega podžupana.

Izbrani slabši ponudniki

7 poslovnih prostorov je občina oddala enemu izmed nižjih ali celo najnižjemu ponudniku na razpisu.

Nadzorniki, ki jih vodi Breda Pečan, so namreč opozorili, da je Občina Izola pri oddaji svojih poslovnih prostorov med 10. majem 2007 in 10. julijem 2008 izbrala tudi take najemnike, ki so ponudili nižjo ali celo najnižjo najemnino in imeli manj kakovosten program kakor drugi ponudniki.

Vrednostno slabše ponudbe je občina izbrala v kar sedmih primerih. Pri tem so se po mnenju nadzornikov sklicevali na nejasen pravilnik, ko pa so sprejeli novega, se je izkazalo, da ta občini omogoča oddajo brez razpisa za večino lokalov.

Izpostavljena primera
Pečanova v poročilu še posebno izpostavlja nepravilnosti pri oddaji poslovnih prostorov najemnikoma I & I in Marriba. V prvem primeru, ki zadeva podjetje podžupana Grada, gre po prepričanju nadzornikov celo za nezakonitost; zahtevajo razveljavitev pogodbe.

Na razpisu je bilo najprej izbrano podjetje Veolia transport, in to kljub nižji ponujeni najemnini (od najvišje ponudbe je navzdol odstopala za četrtino) in temu, da ni vplačalo varščine. Po izboru pa je namesto nje pogodbo za lokal z občino podpisalo podjetje I & I, ki ga je ravno tedaj od Veolie kupil Grad.

Pri Marribi je sporen najem ribarnice, za katero naj bi občina zagotovila, da bi ribiči lahko neposredno prodajali ribe, vendar tovrsten dogovor ni bil sklenjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.