Slovenija
71 ogledov

Nezavesten ležal pred šolo

OŠ borcev za severno mejo Maribor Nino Verdnik
Pretep. Po napadu na učenca se starši bojijo za svoje otroke. Šola molči.

“Če bo šlo tako naprej, bomo otroke izpisali iz šole. Bojimo se za njihovo varnost. Šola ne naredi nič, da bi jih zaščitila,” nas je razburjen poklical oče učenca Osnovne šole (OŠ) borcev za severno mejo Maribor.

"Obležal nezavesten"

Kot je pojasnil, se je pred nekaj dnevi pred šolo, ki jo obiskuje njegov otrok, tik pred poukom zgodil večji incident. Nek mladenič naj bi pred vhodom v šolo pretepel učenca devetega razreda, in to tako hudo, da je nezavesten obležal na tleh, pozneje pa so ga prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

“Čeprav se je to dogajalo na šolskem zemljišču, nihče od zaposlenih ni videl ničesar. Otroci, ki so bili priča pretepu, so policijo poklicali sami. Fant, ki je pretepel osnovnošolca, naj bi še naprej ustrahoval druge učence te šole. Tudi moj otrok se boji. Šola pa se je zavila v molk,” je dodal oče (njegovo ime hranimo v uredništvu).

Niso obvestili ministrstva

Na OŠ borcev za severno mejo nam podatkov o tem, kaj se je zgodilo in kaj so storili za varnost, niso dali. Ker je bila ravnateljica Lučka Lazarev Šerbec odsotna, nismo mogli dobiti nobenih pojasnil.

Na ministrstvu za šolstvo in šport so nam povedali, da o omenjenem napadu niso bili obveščeni. “Na naše zaprosilo je šola že posredovala pisno poročilo o dogodku,” so pojasnili in dodali, da je šola po takšnem dogodku dolžna poskrbeti za varnost vseh učencev.

Napadalca še iščejo

Na policiji so nam pojasnili, da so bili 17. oktobra okoli 8.15 obveščeni o pretepu pred šolo. Policisti so ugotovili, da je 14-letnega fanta v obraz udarila 19-letna ženska, nato pa ga je v obraz udaril tudi neznani moški. Fant je padel po tleh. V pretepu se je lahko telesno poškodoval; z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Policisti so ženski izdali plačilni nalog, moškega pa še iščejo.

Komentarjev 5
  • limonca22 12:53 24.oktober 2011.

    "Šola ne naredi nič, da bi jih zaščitila," ja če bi kdo vedel kakšni so otroci v sedanjem času in kako se obnašajo v šoli, bi lahko vedel da bi bilo treba prej zaščititi učitelje kot pa otroke. Ne rečem, ...prikaži več da v tem primeru ni šola nič kriva...Ponavadi se pa bunijo najbolj tisti starši, ki imajo zelo nevzgojene otroke, pa potem tožijo vse po vrsti. Da bi jih pa sami prijeli v roke in vedeli s kom se družijo in s kakimi posli se njihovi otroci ukvarjajo...to pa ni na njihovem nivoju.

  • d 09:24 24.oktober 2011.

    Plačilni nalog ? A se vi hecate ? V zapor ne pa položnica ... invalidna Slovenija !

  • limonca22 08:28 24.oktober 2011.

    Taki mulci jih nikol ne fašejo kar tako...brez razloga.