Slovenija
252 ogledov

Nezgoda na službeni poti

Premije za zavarovanje na službeni poti so večinoma odvisne od izbrane višine za Žurnal24 main
Zavarovanje. Potni nalog je osnova za zavarovanje, pravijo na zavarovalnicah.
Za potovanje, daljše od 15 dni, dvojna premija

Cena. Pri Zavarovalnici Maribor podjetjem obračunavajo le mesečno premijo na osebo. Ta ni odvisna od števila potovanj v enem mesecu. Mesečne premije se gibljejo od 1,65 do 3,4 evra, kar pa je predvsem odvisno od kritja zavarovanja. Pri Triglavu dodajajo, da se podjetju za osebo, ki je neprekinjeno na službeni poti dlje kot 15 dni, obračuna dvojna premija.

Okoli desetina podjetij se odloči za nezgodno zavarovanje oseb, ki so na službeni poti, ugotavljajo pri Zavarovalnici Triglav. Kot so pojasnili na zavarovalnicah, je potni nalog, ki ga izda podjetje, podlaga za zavarovanje.

Tako na Zavarovalnici Tilia kot pri Triglavu pravijo, da začne samo zavarovanje za osebo na službeni poti teči od trenutka, ko odidemo od doma ali službe do takrat, ko se vrnemo. Poudarjajo, da zavarovanje krije vse nezgode med službeno potjo, ne le ko se vozimo z avtom ali drugim prevoznim sredstvom.

Za invalidnost do 80 tisoč
Večina zavarovalnic premije prilagaja željam in potrebam podjetij. V glavnem je premija odvisna od izbrane višine zavarovalne vsote (to je znesek, ki ga dobimo izplačanega ob določeni nezgodi, smrti) in od trajanja službene poti.

Podjetja se v povprečju odločajo za zavarovalne vsote od 20 do 40 tisoč evrov za nezgodno smrt in od 40 do 80 tisoč evrov za primer trajne invalidnosti, pa pravijo na zavarovalnici Wiener Städtische.

Tilia z dnevno premijo
Pri Tili izpostavljajo, da obračunavajo dnevno premijo, torej za vsak dan službene poti in za vsako osebo posebej. Dnevna premija znaša 0,6 evra, če sta zavarovalni vsoti za nezgodno smrt in invalidnost deset oziroma 20 tisoč evrov. Kako je pri nekaterih drugih, preberite v okvirčku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.