Slovenija
32 ogledov

Neznanci s 40 milijoni evrov

Uvedba brezžičnega omrežja na območju MOL
1/7
Dejan Mijović
MOL ima zasebnega partnerja le za enega od sedmih projektov.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je v rebalansu letošnjega proračuna predvidela, da bodo zasebni partnerji za sedem projektov samo letos namenili 40 milijonov evrov, v štirih letih pa skoraj 110 milijonov.

Odgovorni na MOL o teh zneskih konkretneje ne želijo govoriti. Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport, na primer pravi, da ne more oceniti, koliko bo zasebni partner dal za prenovo Kolezije, čeprav je v rebalansu zapisano, da bo prispeval 4,1 milijona evrov. Podoben primer je uvedba brezžičnega omrežja, saj je Ana Seliškar, vodja centra za informatiko MOL, prvič dejala, da ne more povedati, koliko bo vložek zasebnika, drugič, ko smo ji predstavili številke iz rebalansa, pa: “Vložki so ocenjeni na osnovi tržnih cen za tovrstno opremo in storitve.”

•24dejstva •

Samo letos 11 milijonov

MOL letos od zasebnega partnerja v projektu uvedbe brezžičnega omrežja na območju MOL pričakuje 11 milijonov evrov, v štirih letih pa skoraj 29 milijonov, čeprav še ne ve, kdo ta partner sploh bo. Predvidoma ga bodo našli spomladi.

Rog bo stal kar 60 milijonov

Do poletja bo po napovedih MOL znano, kdo bo v prenovo Tovarne Rog, kjer bo center sodobne umetnosti, vložil 39 milijonov evrov, od tega dobrih osem milijonov še letos.

Končan naslednje leto?

Nacionalni gimnastični center bo zasebnega partnerja (izbran bo spomladi) letos in naslednje leto stal deset milijonov evrov, medtem ko je MOL v projekt že vložila zemljišče, vredno tri milijone evrov.

Poleti bo znano, kdo bo gradil pod tržnico

Parkirna hiša pod tržnico bo stala 37 milijonov evrov, od tega bo 20 milijonov (skoraj šest milijonov še letos) prispeval zasebni partner. Kdo bo, bo predvidoma znano poleti.

Partner ZIL, končan bo letos

Edini projekt, kjer MOL ima zasebnega partnerja in ki naj bi bil letos že končan, je parkirna hiša Kozolec 2. ZIL Nestorja Mankoča bo vanj vložil 3,7 milijona evrov.

Do oskrbovanih stanovanj leta 2013

Kdo bo v oskrbovana stanovanja Šiška letos in naslednje leto vložil 4,1 milijona evrov, bo predvidoma znano spomladi.

Partnerja letos še ne bo

MOL bo letos za kopališče Kolezija namenila 572 tisoč evrov, zasebni partner pa 1,6 milijona evrov, izhaja iz načrta razvojih programov v rebalansu letošnjega proračuna. A na MOL pravijo, da do leta 2013 sploh ne bodo vedeli, kdo to bo.

Komentarjev 1
  • nostradamus 07:04 15.januar 2012.

    hm ti zasebni partnerji imajo v vecini podjetja registrirana na cipru in v vecini so dobro znani vsem slovencem in slovenkam zakaj torej kolaps pri zasebnih partnerjih pri stozicah,baje so bili vsi lokali prodani izjava g.jankovica pred gradnjo potem pa ...prikaži več izsiljevanja in groznje morda pa so zasebni partnerji isti kot pri obnovi hotela cubo in se kje