Slovenija
28 ogledov

Neznanci so se spet znesli nad Rinpočejem

Lama Rinpoče Boštjan Tacol
Predstojnik budistične skupnosti v Sloveniji Shenpena Rinpoče je bil spet žrtev napadalcev. Slednja sta ga napadla včeraj zvečer pred njegovim domom. Trenutno se zdravi v bolnišnici.

Kot so sporočili iz Budistične kongregacije Dharmaling, so Rinpočeja napadli v četrtek zvečer, ko je šel do svojega avtomobila, parkiranega ob hiši. Do njega sta pristopila dva neznanca in ga napadla. Medtem ko se je branil pred prvim napadalcem, ki ga je napadel in ga na več mestih porezal z nožem, ga je drugi udaril tako močno, da je izgubil zavest. Moška sta po dejanju pobegnila.

Lama se trenutno nahaja v bolnišnici, kjer je dobil 14 šivov na različnih delih telesa, ima pa tudi nekaj manjših poškodb na obrazu in še vedno trpi zaradi posledic pretresa možganov.

To je že drugi napad na Rinpočeja v zadnjem letu. Julija lani so ga namreč napadli, ko se je s prijateljico sprehajal na Golovcu. Takrat sta ga pričakala neznanca in ga pretepla s palicami ter zabodla.

Komentarjev 1
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 15:46 13.april 2012.

    pa kateri idioti se spravljajo na človeka, ki nikomur ne želi nič žalega?Naj policija povpraša na kitajski ambasadi, oni poznajo svoje ljudi, ki živijo v Sloveniji