Slovenija
20 ogledov

Neznanka v poslu

"Jaz nimam nobenega problema, lahko me pokliče," pravi Grošelj. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Pošta Slovenije. Imenovanje obramboslovca Klemna Grošlja za prvega nadzornika poznavalce presenetilo.

Nadzorni svet. Grošelj nima licence Združenja nadzornikov, zagotavlja pa, da jo namerava pridobiti v naslednjem mesecu. Poslovneži ga ne poznajo, zadnje leto in pol pa izkušnje v poslu nabira kot nadzornik v Geoplinu.

Presenetljivo je, da v tako velikem sistemu na tem položaju ne najdemo človeka, ki bi bil v poslovnem svetu kakorkoli referenčno znan.
Bogomir Kovač, donedavni predsednik KAS

 

Grošelj v poslu nepoznan
“Gospoda poznam kot kolega profesorja, komentatorja in analitika. Po tej plati ga cenim. Njegove usposobljenosti pa ne morem oceniti, ker je ne poznam. Je pa vsekakor njegovo imenovanje na ta položaj presenetljivo,” pravi donedavni predsednik Kadrovsko-akreditacijskega sveta (Kas) Bogomir Kovač. S komentarji je previdna Irena Prijović iz združenja nadzornikov: “Pri izboru je treba upoštevati delovne izkušnje, poznavanje panoge, strokovne komeptence, komeptence za vodenje. Imenovanje pa težko komentiram, ker njegovih kompetenc in njega osebno ne poznam.” Grošelj skeptikom odgovarja: “Šel sem skozi proceduro Kasa. S tega vidika imam vse potrebne reference.”

“Ne moremo ga kar razrešiti”
Novi prvi nadzornik Pošte Slovenije napoveduje, da bodo plače v upravi prevetrili. O direktorju Alešu Haucu pa pravi: “Mediji pričakujete kar razrešitev, jaz tega ne morem narediti. Obstajajo določeni postopki, treba je ugotoviti stanje v podjetju in na podlagi teh dejstev se bodo sprejemale odločitve. Nov nadzorni svet ni bil imenovan zato, da zamenja vodstvo podjetja. Mi bomo v sklopu svojih pristojnosti določili plačo poslovodstva. Ali so bile doslej plače previsoke, ugotavljajo drugi državni organi, ki pa se doslej o tem še niso izrekli.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.