Slovenija
12 ogledov

Neznanka za Širčevo

Na ministrstvu so prepričani, da se lahko do takega projekta opredelijo na podla Žurnal24 main
Občinska ideja. UGM naj bi se selila v Maks, ministrstvo dvomi o projektu.

Maribor. Zamisel, da bi nova Umetnostna galerija Maribor (UGM) dobila prostor v Maksu na Studencih, je občinska delegacija včeraj predstavila tudi ministrici za kulturo Majdi Širca.

Je sploh mogoče?
UGM. Neuradno smo izvedeli, da takšna združitev ni všeč vodstvu UGM. Poleg vsega ministrstvo dvomi, da je to mogoče uresničiti pravočasno, v času EPK, prav tako pa ne ve vnaprej, ali je v skladu s predpisi.

Pričakuje transparentnost
Takoj po sestanku je župan Franc Kangler za Žurnal dejal, da se niso dogovorili še ničesar. Na ministrstvu pa nad zamislijo očitno niso preveč navdušeni. Kot smo izvedeli, je Širčeva mariborski delegaciji, ki so jo sestavljali župan, podžupan Janez Ujčič in generalna direktorica Suzana Žilič Fišer, najprej pojasnila, da “pričakuje zakonito in transparentno poslovanje EPK in na mestu poslovnega direktorja nekoga, ki bo nalogi kos”, pozneje pa še izrazila presenečenje nad idejo o združitvi Maksa in UGM. “Župan je ministrstvo seznanil ustno, v prihodnosti pa naj bi idejo podkrepil s konkretnim projektom, ki je v tem trenutku za nas popolna neznanka,” je dejala.

Opozarjajo na zamujanje
Kot so povedali na ministrstvu, so sami ves čas stali ob strani novemu projektu UGM, ki je bil potrjen tudi na vladi. “Občina se je zavezala, da bo vsa potrebna dokumentacija nared do lanskega decembra, nakar je bil rok prestavljen do letošnjega 1. maja. Danes, 1. aprila, ni na mizi še ničesar od obljubljene in pričakovane dokumentacije,” so sporočili z ministrstva. Spomnimo, da se je pred časom na MOM zapletlo pri pridobivanju dokumentacije za gradnjo UGM, saj so prišli v konflikt z madžarskima arhitektoma, izbranima na mednarodnem natečaju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.