Slovenija
67 ogledov

NG: največja razglednica na svetu

Največja razglednica na svetu. Glasbena agencija GIG
V Novi Gorici na Bevkovem trgu izdelujejo največjo razglednico na svetu s fotografijo Nove Gorice, posnete iz ptičje perspektive.

Maurizio Labinaz iz glasbene agencije GIG, ki gosti dogodek podiranja rekorda največje razglednice na svetu, je v pogovoru za zurnal24.si povedal, da bo razglednica velika 9 krat 6 metrov in bo do prvega septembra na ogled občanom in turistom ležala na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

"Kasneje se bomo s Mestno občino Nova Gorica odločili, ali bi jo prestavili kam drugam," je dodal Labinaz.

Razglednica je narejena iz kartona in na zadnji stani bo bela platnica, na kateri bo zapisan naslov novogoriške občine in prilepljena znamka. Na glavno stran bodo s pomočjo večjih plakatov (gre za takšne plakate, ki jih uporabljajo za reklamne veleplakate ob cestnih vpadnicah) nalepili panoramsko fotografijo Nove Gorice.

"Znamko, ki smo jo že naredili, bo dala Pošta Slovenije. Rabimo še par golobov, da jo pošljemo," ob tem v šali pravi sogovornik in dodaja, da bo razglednica največja na svetu.

Vpis v Guinnessovo knjigo

Organizatorji upajo, da se jim bo uspelo vpisati tudi v Guinnessovo knjigo rekordov, saj je postopek vpisa precej zapleten.

Tako morajo fotografirati vsak del postopka izdelave razglednice, dobiti morajo tudi priče, in ko bo razglednica nared, morajo, kot pravi Labinaz, vse to gradivo poslati urednikom knjige.

Ti si nato vzamejo nekaj tednov časa, in če so organizatorji ob tem tudi upoštevali navodila, ki jih je poslala Guinnessova knjiga rekordov, se lahko vanjo tudi vpišejo.

"Naš cilj je, da naredimo največjo. Če pa bomo zapisani še v Guinnessovo knjigo, pa bomo še bolj zadovoljni," dodaja Labinaz. Nad svetovnim rekordom so zadovoljni tudi tamkajšnji prebivalci, saj upajo, da jim bo s takšnimi dogodki v mesto uspelo privabiti še več obiskovalcev in turistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.