Slovenija
29 ogledov

"Ni bojazni, da bi smučišče zaprli"

Soriška planina je bila 
zaradi slabega vremena 
včeraj zaprta, sicer je 
bilo š Žurnal24 main
Praznični teden. Slovenska smučišča bodo večinoma odprta, na Kaninu čakajo lepo vreme.

Smučišča. Slovenska smučišča bodo v prazničnem tednu večinoma odprta. Na pohorskem smučišču so naredili dovolj tehničnega snega, da bodo popravili škodo zaradi visokih temperatur. Odprta smučišča obljubljajo tudi v Kranjski Gori, kjer je bilo včeraj na smučišču 52 centimetrov snega. "Nobene bojazni ni, da bi smučišče zaprli," pravijo. Naprave na Kaninu včeraj zaradi slabega vremena niso obratovale. "Smučišče bomo odprli ob prvem lepem vremenu," napoveduje direktor ATC Kanin Simon Klaut in dodaja, da imajo snega že zdaj dovolj.

"Glede na trenutne vremenske razmere so napovedi precej nehvaležne," pa sporočajo z Rogle, kjer so včeraj obratovale vse žičnične naprave. Predvidevajo, da bodo tekaške proge znova na voljo od sredine prihodnjega tedna. "Ažurirani podatki o vremenskih razmerah in obratovanju žičniških naprav so dosegljivi na www.unitur.eu," dodajajo.

Hoteli v bližini omenjenih smučišč so za praznični teden skoraj polni, pravijo hotelirji. Kljub temu za morebitne nove goste obljubljajo še kakšno prosto ležišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.