Slovenija
13 ogledov

"Ni čas mencanja na mestu"

zerjav portret BOBO
1/6
Žurnal24 main
Predsednik SLS Radovan Žerjav se je na današnji konvenciji stranke v Celju v primeru zmage na predčasnih parlamentarnih volitvah zavzel za takojšnjo stabilizacijo javnih financ in večjo učinkovitost države, tudi z racionalizacijo.

Število ministrstev bi Radovan Žerjav zmanjšal na deset, s svojo ekipo pa bi začel pri samem vrhu javnega sektorja. Po njegovih besedah se bodo lotili tudi izzivov, kot so pokojninska in zdravstvena reforma, vendar na temelju aktivnega dialoga, v katerem bodo sodelovali vsi.

Kandidirali bodo v vseh volilnih enotah

SLS bo kandidirala v vseh volilnih enotah. Z oblikovanjem liste kandidatov niso niti za hip odlašali, predvsem zato, ker se kot stranka zavedajo resnosti razmer, ki obdajajo slovenski družbeni in politični prostor ta trenutek.

"In ta trenutek ni čas mencanja na mestu. Ni čas analiziranja vzrokov in posledic. Krizni menedžer ve, da je čas za takojšnje ukrepanje. Čas je za dejanja. Z vsemi silami se bomo branili, ohranili, predvsem pa spodbudili slovensko gospodarstvo, ki nam daje razvoj in rast, delovna mesta in vsakdanji kruh," pravi Žerjav.

Še bolj bodo poskušali dokazovati, da so podlaga za razumna ukrepanja skrita v preprostih in jasnih odločitvah in predvsem v odločnih dejanjih, ne pa v cincanju.

Kar se tiče državnega premoženja je prvak SLS prepričan, da je še posebej v vsej tej ihti idej, kdo bo prej razprodal vse, še toliko bolj pomembno ostati razumen gospodar in ravnati preudarno. To pomeni ne prodajati za vsako ceno, kot tudi ne ohranjati v lasti za vsako ceno. Ob tem se je Žerjav vprašal, kako lahko eno največjih slovenskih trgovskih družb, kjer je zaposlenih na desettisoče ljudi, kupi nekdo, ki niti sam nima denarja, slovenske države pa to sploh ne skrbi.

"Nasprotujem razmišljanju, da dobrega tekmovalnega konja, ki ga nismo znali dobro voditi, da bi za nas zmagoval, zdaj ubijemo in meso prodamo za drobiž. Nacionalni interes vendarle obstaja. Ohraniti moramo vsaj kontrolni državni delež v strateško najpomembnejših podjetij finančnega, infrastrukturnega, pa tudi prehrambnega sektorja in zagotoviti odgovorno gospodarjenje s tem premoženjem," je pojasnil prvak SLS.

Po mnenju Žerjava je konec je demoraliziranja. "Lahko se jočemo – lahko pa zagrabimo. In Slovenska ljudska stranka se ne bo izogibala niti odločitvam, niti odgovornosti. Bo preprosto zagrabila."

Kot je izpostavil, je sam večkrat dokazal, da je mogoče kaj narediti tudi mimo ustaljenih tokov korporativne korupcije. "Ko sem reševal pomursko avtocesto, šentviški predor, viadukt Peračico, sem šel proti interesom pridobljenih privilegijev tedanjih velikašev. Kljub krizi smo izpeljali projekte in jih nismo preplačali. Tako bo tudi vnaprej. Nihče ni prevelik gospod, da ne bi šel na gradbišče in izmeril osebno kakšne širine avtoceste."

Žerjav kljub vsemu verjame, da je pred nami svetla prihodnost, ki jo bodo v SLS pomembno sooblikovali.

Podprl jih je Boris Pahor

Svoj nagovor je sklenil z besedami, da trdno verjame, da je pred nami svetla prihodnost, in da jo bodo v SLS pomembno sooblikovali.

Na konvenciji so tudi prebrali poslanice pomembnih slovenskih in tujih osebnosti. SLS je tako podprl pisatelj Boris Pahor, ki meni, da mora slovensko-evropska zavest priti v vzgojo naše mladine, da bo znala jutri samozavestno voditi državo, zasidrano v samo osrčje evropske domovine.

Uspeh in zmago na volitvah so SLS zaželeli tudi predsednik Srbskega gibanja prenove Vuk Drašković, predsednik Avstrijske ljudske stranke Michael Spindelegger in predsednik Evropskega foruma Albach Erhard Busek.

Komentarjev 3
  • privat 08:11 31.oktober 2011.

    dvigalo ni fajn dejc..poglej ga direktorčka brez znanja in z velikimi poznanstvi...verjetno oni nevedo kaj sploh počnejo! Če bi kdo imel rešitev verjetno zaradi strahu pred pregonom bi ga vsi podprli...samo noben ne ve kaj ,kako naj delajo!!A rešitev je ...prikaži več zadovolstvo državljanov..zmanjšanje davkov in prispevkov! Res pa to negre z tolikšno javno upravo...sami paraziti davčnega sistema

  • Žurnalček 23:02 29.oktober 2011.

    Žerjav, da si poslušal ata Omana na kongresu , no ne samo ti, da vstopite v koalicijo z SD , danes ne bi bili v takšni godlji kot ste kot stranka in bi bili javnosti na očem, vlada bi bila ...prikaži več trdna, ne bi zajebavali upokojenci, ne bi zajebaval Zares . Tako vas je pa v opoziciji povozil jj in ste tam , od koder mogoče sploh ne bo vrnitve.

  • Koka 17:33 29.oktober 2011.

    Žerjav ti še kr fejst dec, ampak tvoji strankarski kolegi si te ocene nikakor ne zaslužijo, no ko si že v Celju, ti nikakor nista v čast g.Šrot in g.Zidanšek . To sta "ultra poštenjaka", s takimi se pa volitev ...prikaži večv ne dobi !!! Žal ;))