Slovenija
16 ogledov

"Ni čas za pripovedovanje pravljic"

Žerjav je za oddajo Svet dejal, da bodo podpise za referendum prispevali tudi po Žurnal24 main
Stranka SLS kot ključni cilj svojega programa za obdobje 2012–2016 navaja dvig gospodarske rasti.

Predsednik stranke Radovan Žerjav je povedal, da je napomembnejši cilj spodbuditev gospodarske rasti in vzpostavitev boljšega poslovanja kot ključnega gonila razvoja in bistvenega elementa za zagotavljanje socialne varnosti. "Gospodarsko rast je treba spodbujati zato, da se lahko spopademo s socialnimi vprašanji," je povedal Žerjav. Poudaril je, da zdaj ni čas za pripovedovanje pravljic, temveč za dejanja in trdo operativno delo.

Program temelji na zmanjšanju davka na dohodek pravnih oseb, uvedbi davčne olajšave na reinvestirane dobičke greenfield naložb, ki prinašajo dodano vrednost in nova delovna mesta, ter uvedbi sistema pavšalne obdavčitve za mikropodjetja na višino, ki bo odvisna od števila zaposlenih, s čimer bi se lahko s poenostavitvijo davčnega sistema zbudilo zanimanje za zaposlovanje delavcev za nedoločen čas.

Manj ministrstev

V SLS menijo, da je potrebno radikalno zmanjšanje stroškov javne uprave. Načrtujejo tudi preoblikovanje organizacije državne uprave na 10 ministrstev. SLS bi ukinila tudi trajni mandat sodnikov in poskrbela, da bi računsko sodišče postalo osrednja nadzorna institucija nad poravo javnih sredstev.

Komentarjev 6
  • henica4 12:15 10.oktober 2011.

    napovedujejo jim, da bodo ena od zmagovalk volitev, in da so sedaj po dolgo letih spet zreli, premišljeni ... jaz se strinjam, in jih bom zagotovo volila. Ne samo, da mislim, da so trenutno edini primerni - so tudi edini ...prikaži več možni ... tako pač je. Sploh z Žerjavom.

  • simko 12:04 10.oktober 2011.

    Jaz pa mislim, da je to prihodnost Slovenije. SLS je edina zmogla zamenjati kakšen obraz (ostale stranke nastopajo z ljudmi, ki so več kot 20 let v politiki), V SLS jim je tudi jasno, da nabijanje o levih in desnih, ...prikaži več partizanih in domobrancih ne bo k ničemur pripomoglo. Konec koncev pa je tudi vsem kolikor toliko normalnim Slovencem jasno, da brez obuditve podjetništva in boljšega poslovanja firm, od katerega smo vsi odvisni, pač ne bo šlo. In če prav razumem je to bistvo njihovega programa. Če hočete kupovati fore kot jih prodajata JJ in Pahor, na fronti komunizma oz. antikomunizma zarad mene lahko , vendar jst podpiram Žerjava ker edini kaže, da se mu ne gre samo za nabiranje glasov na desni s pljuvanjem po vseh ostalih ter še resnično upa da bo kaj lahko spremenil v tej zavoženi državi. Takšni politiki s takšnimi lastnostmi so prihodnost Slovenije...če smo sploh še pripravljeni verjeti, da takšni lahko obstajajo.

  • VERITA 16:07 08.oktober 2011.

    Odkrito: ta stranka mi ni všeč, pa tudi predsednik ne.