Slovenija
19 ogledov

Ni denarja, so pa ptice

Ribnik pri Kličku Katarina Pernat
Trije ribniki. Od začetka del je minilo več kot eno leto. Izvajalca še izbirajo.

Maribor. "V tem trenutku je napoved o nadaljevanju del nemogoča, saj še ni znano, kakšna je vsebina ponudb," so glede nadaljnje obnove ribnika pri Kličku pojasnili na Mestni občini Maribor (MOM).

Vsebina ponudb ni znana

Naj spomnimo, da razen odstranitve mulja ribnik čaka na celovito prenovo že več kot eno leto. Kljub lanskim obljubam mestne občine, da bodo dela zaključena "kmalu", propadajoči ribnik še vedno kazi podobo mariborskega parka. Celotna investicija v prenovo osrednjega ribnika naj bi stala okoli 200 tisoč evrov.

Dela so se začela že oktobra lani, vendar so odgovorni naleteli najprej na težave z zagotavljanjem sredstev za obnovo, pozneje pa tudi na naravovarstvena določila, ki zaradi gnezdilne sezone ptic prepovedujejo dela med 15. februarjem in 1. avgustom. Kar nekaj časa pa so odgovorni iskali tudi primeren prostor, kamor so lahko prepeljali mulj iz ribnika. Na koncu so ga odpeljali na Tezno blizu azila za živali.

MOM je že izvedla javno odpiranje ponudb za izvajalca del. Na razpis so se prijavili GMW iz Radencev, Puh iz Ljubljane, Radok iz Celja, Vodnogospodarsko podjetje Drava Ptuj in PGGH iz Maribora; zadnje je že dobilo posel za čiščenje mulja iz ribnika. MOM ima tako še slab mesec časa, da preveri popolnost ponudb in izbere 
izvajalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.