Slovenija
10 ogledov

Ni denarja za nakup NPU

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Z vlade odgovarjajo, da stavbe na Dimičevi "za zdaj" ne nameravajo odkupiti.

V resornem ministrstvu nimajo denarja, vlada pa objekta "za zdaj" ne namerava kupiti. Da naj bi vlada za 25 milijonov kupovala stavbo Igorja Pogačarja, ki jo je najelo ministrstvo za notranje zadeve, smo poročali včeraj, ko je prvak SNS Zmago Jelinčič v pisnem poslanskem vprašanju vlado javno spraševal, ali je sprejela takšen sklep o nakupu.

"Na ministrstvu za notranje zadeve ne razmišljamo o nakupu stavbe na Dimičevi, ker za to nimamo finančnih sredstev," nam je Petra Škofic iz službe za odnose z javnostmi ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal odgovorila na včerajšnje vprašanje, ali namerava vlada odkupiti zgradbo Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).

Iz vladnega Urada za komuniciranje pa so nam odgovorili, da "vlada za zdaj ne namerava odkupiti objekta, ki ga omenjate v vašem vprašanju". Sicer pa bodo odgovor na poslansko vprašanje Zmaga Jelinčiča sprejeli v skladu z ustaljeno vladno proceduro in o vsebini seznanili javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.