Slovenija
13 ogledov

Ni denarja za stadion

Lesce. Župan ustavil gradnjo športnega stadiona. Vurnikov trg dobil gradbeno dovoljenje.

“Zaradi pomanjkanja denarja in neizdanega gradbenega dovoljenja sem ustavil gradnjo športnega parka v Lescah, kar pa ne pomeni, da ga ne bo,” je v četrtek dejal radovljiški župan Ciril Globočnik.

Kot je pojasnil, bodo atletski stadion s športnimi igrišči gradili postopoma; najprej bo na vrsti gradnja igrišč, ki jih potrebuje leška osnovna šola. V proračunu za naslednje leto je za omenjeni stadion predvidenih 320 tisoč evrov. “O ceni je še preuranjeno govoriti, kajti izračunov, koliko bo gradnja stala, nimamo. Pripravljamo analizo projekta; dela bi lahko začeli, ko bo ta končana, terminski načrti pa bodo znani januarja,” je pojasnila Nana Jauk, vršilka dolžnosti direktorja radovljiške občinske uprave, župan pa je dodal, da je vodstvo šole pokazalo razumevanje do te odločitve.

Knjižnica čez dve leti?
Pridobili pa so gradbeno dovoljenje za Vurnikov trg, kjer bodo med drugim gradili knjižnico. Globočnik se bo prihodnji teden sestal z izvajalcem Tehnikom iz Škofje Loke, gradnjo bodo začeli prihodnje leto, trajala pa naj bi več kot dve leti. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na dobrih 12 milijonov evrov; od tega naj bi občina za knjižnico, ureditev trga in komunalno opremo zagotovila tri milijone evrov brez DDV.

Še letos pa naj bi odprli že zgrajeno povezovalno cesto, ki bo mesto razbremenila prometa, saj so včeraj upravni enoti poslali dopolnjeno dokumentacijo. “Vsak dan bom v stiku z vsemi institucijami, od katerih je odvisno čimprejšnje odprtje,” je zatrdil župan, na vprašanje, kdaj bo rezanje traku, pa je odgovoril: “Ga ne bo, ker si tako zavlačevanje tega ne zasluži.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.