Slovenija
33 ogledov

“Ni diagnoze, on se pa skriva”

Walter Wolf. Večenji list
Patria. Tožilec dvomi o Wolfovi bolezni; da ne bi zbežal, bi ga zato priprl.

Oškodovanje. “Ne, ne, takšni argumenti me nikakor ne prepričajo. Nimamo nobenih podatkov o diagnozi, obdolženi Wolf pa se skriva. Sodišču zato predlagam, naj zoper njega odredi pripor, saj ocenjujem, da je obdolženi begosumen.” To je včeraj predlagal tožilec Andrej Ferlinc, ko je zagovornik Walterja Wolfa Andrej Kac sodišču predlagal, naj poslovnežu zaradi bolezni sodijo v njegovi nenavzočnosti za domnevno vpletenost v koruptivne posle pri nakupu vojaških oklepnikov Patria.

“Poslujem v slovenščini”

Kac je namreč na sojenje Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Ivanu Črnkoviču in Antonu Krkoviču za domnevno podkupljivost prinesel izjavo Wolfovega zdravnika v Kanadi, ki poslovnežu odsvetuje vsakršna potovanja, dokler povsem ne ozdravi. “Nimamo prevoda, lahko pa vam pomagam s svojim znanjem angleščine,” je Kac ob tem predlagal sodnici, ki je zahtevala, naj ji odvetnik zdravnikovo izjavo izroči v domačem jeziku, ker “sodišče posluje v slovenščini”.

Sodnica se bo o tožilčevem predlogu, naj Wolfa pripre, odločila predvidoma do ponedeljka, ko se bo sojenje nadaljevalo. Včeraj bi morala sicer zaslišati tudi nekdanjega šefa Petrola Marka Kryžanovskega, a vabila na zaslišanje ni prejel. Žena Ivana Črnkoviča Marija Badovinac Črnkovič pa je pred sodnico zanikala, da bi se kdorkoli v Rotisu, zastopniku finske Patrie pri nas, ki ga vodi, nezakonito okoristil pri državnem nakupu oklepnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.