Slovenija
3 ogledov

Ni ga v proračunu

Od vodnega zbirališča v Adergasu bo šel nov krvavški vodovod po Velesovski cesti Žurnal24 main
Krvavški vodovod. Projekt ovira gorenjska nevoščljivost.

Cerklje. Prihodnjo jesen naj bi začeli graditi krvavški medobčinski vodovod, vendar je izvedba projekta še vprašljiva, saj ga ni niti v državnem proračunu za prihodnje leto niti v načrtih razvojnih programov. “Že mesec in pol lobiram pri ljudeh, ki imajo določen vpliv, da lahko krvavški sistem spravijo v proračun oziroma kohezijo. Gre za zelo pomemben projekt petih občin in ne za projekt, s katerim si želi cerkljanski župan postaviti spomenik,” je povedal župan Franc Čebulj.

Projekt je vreden okoli 13 milijonov evrov, od tega je predvidenih sedem milijonov evrov kohezijskih sredstev, drugo bi pokrile občine. “Vem, da so sredstva še na razpolago, tako da se ne morejo sklicevati na to, da ni denarja. Najverjetneje gre za nevoščljivost gorenjskih poslancev, ki ne morejo prebaviti določenih stvari, ki sem jim jih povedal po resnici,” je dodal Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.