Slovenija
4 ogledov

Ni garancije za zaslužek

Količnik temeljnega kapitala (Tier I) na konsolidirani osnovi je ob koncu prvega Žurnal24 main
NKBM. Strokovnjaki malim delničarjem svetujejo previdnost pri nakupu.

Delnica Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) bo v dokapitalizaciji stala osem evrov. Poznavalce borze smo vprašali, ali se po tej ceni malim delničarjem splača vplačati novoizdane delnice.

Nejasna prihodnost
"Po naši oceni dokapitalizacijska cena odraža večino slabosti banke," nizko ceno delnice pojasnjuje analitik Alta Investa Matej Šimnic. Dodaja, da je dokapitalizacija za male delničarje sicer lahko "priložnost za zaslužek, vendar pa pri tem obstaja tudi precej tveganj".

Borzni posrednik Ervin Kovačević iz banke Raiffeisen pa nasprotno v nakupu delnic vidi "primerno priložnost". V prihodnje pričakuje izboljšanje poslovanja banke in posledično višjo ceno delnic.

Šimnic meni, da bo kratkoročno cena delnice pod vplivom povpraševanja poljskih skladov, dolgoročno pa odvisna od poslovanja banke, ki bo "verjetno še nekaj časa pod pritiski slabih kreditov".

Obstoječi delničarji lahko dokapitalizacijske delnice vplačajo še do ponedeljka, 18. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.