Slovenija
45 ogledov

Ni imel časa za vplivanje

rončević Jerca Božič Kranjec
Ministrstvo. Naročili revizijo razpisa, kjer je tretjino denarja dobil faks v solastništvu njihovega funkcionarja.

"Vršilec dolžnosti direktorja direktorata za visoko šolstvo Borut Rončević je bil na to mesto imenovan 1. aprila. Namigovanja na možnost, da bi vplival na delo komisije, so neutemeljena, ker te možnosti časovno preprosto ni imel," se je na razkritje o rezultatih razpisa odzvalo ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ).

Minister Žiga Turk je Rončeviča kot kandidata, sicer za državnega sekretarja javno potrdil že februarja.

 

En dan za vpliv premalo

MIZKŠ pojasnjuje, da je bila komisija, ki je odločala o razdelitvi denarja, imenovana v času ministra Golobiča. Delo naj bi končala dan po imenovanju Rončevića.

Ta je sicer solastnik fakultete za uporabne družbene študije (Fudš), ki je na razpis ministrstva prijavila 17 in dobila odobrenih osem projektov oziroma tretjino vseh razpisanih sredstev.

Revizija: dve nepravilnosti

Turk je pred objavo rezultatov komisije odredil notranjo revizijo postopka. "Ta je potrdila, da je komisija enako obravnavala vse vloge ne glede na to, ali je bil prijavitelj javna ali zasebna ustanova," trdijo na MIZKŠ.

Na razpisu je denar dobilo 21 zasebnih in 13 javnih šol. Javni zavodi so oddali manj vlog kot zasebni. Je pa revizija razkrila dve nepravilnosti: ena se nanaša na zavrnitev vlog, ki so vsebovale aktivnosti, ki jih je MIZKŠ že financiralo.

Revizija je ocenila, da je bil ta pogoj razumljen narobe. Druga nepravilnost se nanaša na potrdilo o davčnih zavezancih, ki bi ga komisija morala zahtevati, a ga ni. Turk je odločitve komisije vseeno potrdil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.