Slovenija
17 ogledov

Ni interesentov za najem

Matjaž Sonc je dejal, da bi bilo s preostrimi pogoji za najem težko poslovati. ( Žurnal24 main
Letališče Maribor. Najem še nekaj časa ne bo urejen. Na razpis se ni prijavil nihče.

Očitno najem mariborskega letališča pod pogoji, ki jih je razpisalo ministrstvo za promet (MP), ne zanima nikogar. Včeraj ob 15. uri se je namreč iztekel rok za oddajo ponudb za najem letališke infrastrukture in prevzem obratovanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Preostri pogoji
Pogoji za najem so bili preostri. Težko bi dobro poslovali,” je bil jasen Matjaž Sonc, direktor mariborskega letališča. Neuradno pa je slišati, da naj bi bila cena najema previsoka in nesprejemljiva tudi za Pošto Slovenije, ki je letos poleti opravila uradni ogled letališča pred oddajo ponudbe za najem.

Uredili bi do konca leta
Javno zbiranje ponudb bo tako MP ponovilo. “Če tudi ponovljeni razpis ne bo uspešen, se lahko izvajajo neposredna pogajanja z interesenti,” so sporočili z MP. Do končne izbire ponudnika pa tako upravitelj ostaja Aerodrom Maribor, ki ima z aneksi pogodbo o najemu podaljšano do konca letošnjega leta.

Brez čarterskih poletov
Do takrat pa bo mariborsko letališče bolj životarilo. “Poleti nismo imeli niti ene čarterske linije. Sicer smo v nenehnih pogovorih s potencialnimi družbami, ki bi letele od nas, vendar se je zdaj, dokler najem letališča ni rešen, praktično brezpredmetno karkoli dogovarjati,”je 
dejal Sonc.

 

Kje županski kandidati vidijo možnosti razvoja mariborskega letališča?
Zdajšnji župan Franc Kangler je že večkrat poudaril, da podpira razvoj mariborskega letališča in da si je v mandatu skupaj z zdajšnjim direktorjem letališča večkrat prizadeval za vzpostavitev letalskih linij.

Bojan Horvat (SD)
Prihodnost vidim v potniškem prometu na destinacije, ki v Sloveniji še niso pokrite, in v tovornem prometu kot most proti vzhodu.

Stojan Auer (LPR)
Z redno letalsko povezavo z enim ali dvema večjima evropskima letališčema in povezavo z vzhodom, konkretno z Združenimi arabskimi emirati.

Janez Ujčič (DeSUS)
Morali bi najti strateškega partnerja. Potrebna je vsaj ena redna linija v eno od zahodnoevropskih držav, drugo pa čarterji.

Lista Tomaža Kanclerja za Župana in SDS)
Letališče bi moralo za razvoj dobiti tudi formalni status regijskega, pokrajinskega letališča. Ne govorim o nadomestnem Brniku!

Tomaž Orešič (LDS)
Pomembne so redne letalske povezave z evropskimi mesti. Na podlagi opravljenih razgovorov lahko v kratkem času zagotovim prve redne linije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.