Slovenija
12 ogledov

Ni obvladoval avtobusa

Ravnatelj šole je pojasnil, da je imel njihov učenec v nesreči le lažje poškodov Žurnal24 main
Po nesreči. Voznik kazensko ovaden. Z avtobusom vse v redu.

“Izredni tehnični pregled avtobusa, ki je bil udeležen v nesreči, je pokazal, da je bilo vozilo brezhibno,” so nam včeraj sporočili iz Veolie Transport Štajerska.

Prevelika hitrost?

Voznik bo ovaden
Ukrepi šele po zapisniku. Zoper voznika avtobusa bo podana kazenska ovadba zaradi ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. “Dokler ne dobimo policijskega zapisnika in ugotovitev, kdo je bil kriv za nesrečo, zoper voznika ne bomo ukrepali,” dodajajo na Veolii.

Naj spomnimo, da smo včeraj poročali o prometni nesreči blizu Desternika, v kateri je bil udeležen avtobus podjetja Veolia, namenjen šolskemu prevozu med Desternikom in Strmcem. “Ko je voznik v Trnovskem Vrhu pripeljal po klancu navzdol v oster nepregleden ovinek, je vozil prehitro, da bi lahko vozilo v ovinku obvladoval, zato je zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Začel je drseti proti obcestnemu jarku in čez njega zapeljal na travnik. V avtobusu je bilo deset otrok,” je pojasnil Bojan Kitel s Policijske uprave (PU) Maribor. Policija je odredila še izvedenski pregled.

Na Veolii pravijo, da je pregled, ki ga je izvedla neodvisna ustanova, pokazal, da z avtobusom pred nesrečo ni bilo nič narobe. “Poškodovani otrok je že pri pouku. Prej nikoli nismo imeli težav z Veolio, vozniki so bili odgovorni,” je pojasnil Drago Skurjeni, ravnatelj Osnovne šole Desternik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.