Slovenija
262 ogledov

Ni plačal narkokralju, zato odžagan

Mitja Pleterski je bil odstavljen po hitrem postopku. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Mitja Pleterski, dosedanji prvi mož Slovenijalesa, ki naj bi imel velikanski dolg do srbskega narkokralja Darka Šarića, je "iz razloga nesposobnosti" odletel s položaja. Sam pravi, da zato, ker ne želi plačati narkokralju.

Začasni vršilec dolžnosti generalnega direktorja družbe je danes ob 15.30 postal Stojan Nikolić, je zapisano na spletni strani Ljubljanske borze. Nikolić za naše klice ni bil dosegljiv.

Nadzorni svet je na svoji 11. izredni seji dne 28.05.2010 ob 15.30 uri odpoklical generalnega direktorja družbe Slovenijales d. d. g. Mitja Pleterskega iz razloga nesposobnosti za vodenje poslov.
Iz uradnega sporočila družbe

Kaj je v ozadju menjave, ni znano, spletne Finance pa sklicujoč na dobro obveščene kroge poročajo, da naj bi bil odpoklic povezan z reševanjem terjatev, ki jih ima družba Municipium S do Slovenijalesa.

Pleterski je sicer za STA povedal, da je nad odpoklicem "skrajno presenečen". O razlogih, pravi, naj več povedo nadzorniki.

"Mislim, da gre za povezavo, o kateri se danes veliko piše - da skuša neka mafijska združba od Slovenijalesa izterjati določen dolg. Uprava, ki sem jo jaz vodil, tega ni dopustila," pravi Pleterski.

"Mi in odvetniška pisarna, ki zastopa Slovenijales, zaenkrat zavračamo vse zahtevke. Mogoče nekdo drug s tem ni zadovoljen," je še dejal Pleterski.

V nadzornem svetu Slovenijalesa sicer poleg predsednika Uroša Ivanca sedijo še Aleksandra Vuković Kačar, Janka Planinc, Fušan Mežvar in Marko Pahor.

Stojan Nikolić je bil sicer doslej na čelu Triglava Naložb, bil pa je tudi med nadzorniki Elana.

Stojan Nikoli%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kot smo danes že poročali, je Šarićeva družba Municipium S odkupila terjatve propadle Jugobanke, ki jih je ta imela do nekdaj paradnega konja slovenskega gospodarstva Slovenijalesa. Municipium S je nato v Sloveniji sprožil spor za vračilo dolga, ki po mnenju Šarićevega podjetja znaša kar 54 milijonov evrov.

Slovenijales je posredno v večinski državni lasti, in sicer so bili konec leta 2009 največji lastniki Zavarovalnica Triglav (61,74 odstotka) ter Kapitalska družba in Slovenska odškodninska družba (po 10,91 odstotka).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.