Slovenija
20 ogledov

Ni pošte, ni komentarja

Župan mnenja MF ni videl, pravi. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Lekarna Ljubljana. Ministrstvo je mnenje poslalo, občina ga nima.

"Ne bom se odzival na to, dokler ne dobim mnenja v roke,” je včeraj na vprašanja o mnenju finančnega ministrstva odgovarjal ljubljanski župan Zoran Janković. V mnenju je zapisano, da je bilo soglasje za ustanovitev družbe LL Grosist, ki ga je javnemu zavodu Lekarna Ljubljana (LL) dal ljubljanski mestni svet, nezakonito. “Zdi se mi zelo nekorektno, da je to v javnost prišlo, preden sem jaz videl, kaj notri piše. Tudi Lekarna Ljubljana tega ni dobila,” je o tem še povedal župan in dodal: “Sprašujem državo, kako bodo ukrepali zaradi njihovih ustanov, ki so jih ustanovili enako kot LL Grosist.”

“Dopis je bil na Mestno občino Ljubljana po elektronski pošti posredovan v ponedeljek ob treh popoldne na elektronski naslov glavne pisarne občine,” pa so o pošiljki povedali na ministrstvu za finance (MF). Mnenje sicer nosi datum 3. maj.

Za Lekarno je zakonito
Kot smo pisali, so na ministrstvu že marca prvič povedali, da javni zavodi ne smejo ustanavljati podjetij, pri katerih je treba vplačati osnovni kapital. Takšno ravnanje je sicer dovoljeno po zakonu o zavodih, a ga poznejši zakon o javnih financah ne dovoli več. Marko Jaklič, direktor LL, meni, da so z ustanovitvijo družbe ravnali zakonito, in tiste, ki pravijo, da gre za nezakonitost, poziva, naj dosežejo ničnost vpisa veledrogerije na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.