Slovenija
18 ogledov

Ni prijavila premoženja

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Ker Simona Dimic 30 dni po prenehanju zaposlitve v kabinetu predsednika vlade ni poslala prijave premoženja, jo čaka poziv protikorupcijske komisije.

Nekdanja vodja premierovega kabineta Simona Dimic ni poslala prijave premoženja, kot je bila obvezana storiti v 30 dneh od prekinitve zaposlitve, so za STA potrdili na protikorupcijski komisiji. Komisija bo zato Dimičevo v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije pozvala, naj prijavo pošlje.

Njen odvetnik Peter Čeferin je za agencijo pojasnil, da je Dimičeva v zvezi s tem že poklicala komisijo. Poziva komisije po njegovih besedah do sedaj še ni prejela.

Dimičeva se prejšnji teden ni udeležila seje protikorupcijske komisije, na katero je bila vabljena, da bi pojasnila zadeve v zvezi z očitki proti njej. Je pa po Čeferinovih besedah po pošti poslala vse dokumente, za katere je menila, da jih mora predložiti, poroča Dnevnik. Čeferin po pisanju časnika ni seznanjen, ali je komisiji posredovala tudi poročilo o aktualnem premoženjskem stanju.

Čeferin je za tiskovno agencijo še dejal, da je prijava, ki jo je komisija vložila na odvetniško pisarno zaradi domnevne kolizije interesov, brez pravne podlage. Potrdil je tudi, da je zaradi odtekanja informacij iz protikorupcijske komisije v sredo vložil kazensko ovadbo, a podrobnosti o tem ni želel pojasniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.