Slovenija
6 ogledov

Ni prostora za 400 obrokov

Imre Jerebic: “Ljudska kuhinja je nujna, v njej bi lahko zagotavljali od 400 do Žurnal24 main
Lokacija. V gostišču na Starem trgu ne bo ljudske kuhinje.

Ljubljana. Slovenska karitas želi v Ljubljani odpreti ljudsko kuhinjo, kjer bi na dan pripravljali od 400 do 500 obrokov. Zbranih imajo že 30 tisoč evrov, zapleta pa se pri lokaciji.

Najprej tri, nato nobena
“Župan mora imeti čut za socialo, ljudska kuhinja je potrebna in tega si ne izmišljuje Karitas. Ljudem v stiski moramo ponuditi kakovostno prehrano,” pravi generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic.

Zaradi denacionalizacijskega postopka mora občina po njegovih besedah s frančiškani zamenjati en prostor, zato so jim na MOL tudi predlagali tri lokacije. Dve so na Karitas ocenili kot neprimerni, odločili pa so se za gostišče na Starem trgu. “Nato je MOL od lokacije odstopila,” pravi Jerebic. Njihov odziv še čakajo, Jerebic pa upa, da dialog še ni končan.

Povezali bi delilnice hrane
V Ljubljani deluje nekaj manjših razdelilnic hrane, kjer delijo nekaj deset obrokov na dan. Karitas jih želi povezati. Zagotovili bodo sredstva za enega zaposlenega in osem prostovoljcev.

Toplo hrano bodo delili štiri ure na dan, kuhali pa jo bodo v trnovskem domu za starejše. Namenjena bo brezdomcem, starejšim in bolnikom ter socialno ogroženim družinam.

Pri urejanju prostora in nabavi hrane pričakujejo tudi donacije obrtnikov in trgovskih podjetij. Kuhinjo želijo vzpostaviti do prvega septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.