Slovenija
15 ogledov

Ni prostora za vse otroke

Na zunanjem igrišču vrtca v Lescah ni niti enega otroškega tobogana, za 140 otro Žurnal24 main
Leški vrtec. Zaradi prostorske stiske otroci gostujejo v osnovni šoli.

Lesce. “Težko čakamo na dograditev, ki je bila predvidena že za letos, a je očitno še ne bo. Želimo pa si, da bi bila končana vsaj do septembra prihodnje leto,” je o prostorski stiski vrtca v Lescah dejala Aneta Varl, organizacijska vodja in vzgojiteljica.

12 oddelkov bo v povečanem vrtcu, sprejeli bodo lahko okoli 240 otrok, gostovanje v šoli pa ne bo več potrebno.

Več kot 30 let star vrtec je premajhen, zaradi dotrajanih oken ni energetsko varčen, obnoviti bi morali sanitarije in zunanje igrišče. “Majhni prostori ne omogočajo ureditve otroških kotičkov, poleg večjih prostorov pa komaj čakamo tudi sodobno igrišče,” je pojasnila Varlova. Vrtec v letošnjem šolskem letu obiskuje 188 otrok v desetih oddelkih, od teh pa dva oddelka z 48 otroki že drugo leto zaradi prostorske stiske gostujeta v leški osnovni šoli. “Delovanje na dveh lokacijah otežuje naše delo, ni stika med zaposlenimi in otroki, poleg tega morajo starši, ki imajo v vrtcu dva otroka, vsako jutro na dve lokaciji,” je poudarila.

Realno v letu 2013
Občina Radovljica je v osnutkih proračunov za letos in prihodnje leto predvidela sredstva za pripravo dokumentacije in začetek dograditve vrtca, glavnino denarja pa za leto 2013. Kot je povedal radovljiški župan Ciril Globočnik, pripravljajo dokumentacijo za prijavo na razpis šolskega ministrstva za sofinanciranje. “Dokončanje gradnje prihodnje leto je malo verjetno, realnejše je v letu 2013. Letos bomo pridobili gradbeno dovoljenje, prihodnje leto pa načrtujemo pripravljalna dela,” je o dograditvi vrtca, ki bo stala dober milijon evrov, dejal župan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.