Slovenija
28 ogledov

Ni prvoaprilska: toča za 1. april

Toča v Ljubljani
1/15
Žurnal24 main
Nekaj minut po enajsti uri je v Krmelju pri Sevnici padala toča. To ni prvoapirlska šala, čeprav je pojav silno nenavaden za april. Toča je približno ob 11.40 začela padati tudi v Ljubljani. Ob 12.20 pri Ivančni Gorici še vedno toča.

"Kar fejst je napadlo, veste," je za Žurnal24.si povedala Slavica Mirt s krajevne skupnosti Krmelj. Povedala je, da zrna toče sicer niso bila velika, premer je bil kak centimeter do dva, je pa po njenih besedah vse pobelilo. "Izgledalo je, kot da bi zapadel sneg," je še povedala Mirtova. Ob 11.30 je toča padala v občini Litija, nato se je pomaknila proti Ivančni Gorici.

Ob 11.40 je toča zajela še Ljubljano. "Na obvoznici je izgledalo, kot da bi nas zajel snežni metež," je povedal eden izmed naših bralcev. "Precej je drselo, s tovornjakov je padal led. Je bilo kar nevarno," je dodal in nam poslal še fotografijo, ki jo vidite v galeriji.

Padavine se bodo danes skozi ves dan pojavljaje po vsej Sloveniji. Jutri bo sprva še precej sončno, čez dan pa bo več zmerne oblačnosti. V noči na petek bodo prehodno spet manjše padavine. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, jutro bo v zatišjih sveže. V soboto bo oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, nekoliko hladneje bo.

Alarm zaradi vetra

Sunki vetra bodo v severni in severovzhodni Sloveniji danes lahko presegli 70 kilometrov na uro, zato je Agencija RS za okolje (Arso) za to območje razglasila oranžno stopnjo ogroženosti. Vetrovno naj bi bilo do vključno četrtka. Veter je sicer ponekod že v torek povzročil nekaj škode, je sporočil Center za obveščanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.