Slovenija
24 ogledov

Ni turistov, ni treninga

Hotelski bazen Dušan Danilovič
Občina jim še ni zagotovila bazena, zato so odvisni od hotelskega.

"Vodilni na občini in v turizmu se premalo zavedajo, da bi vsaj 25-metrski plavalni bazen omogočil normalno delo plavalnim klubom v naši občini, šolam pa tako otrok ne bi bilo treba več voziti na plavalne tečaje v Koper. Tak bazen bi v okolju, v katerem delujejo številni hoteli, hkrati ponujal odlične pogoje za tekmovanja in kondicijske priprave številnim reprezentancam in tudi plavalnim klubom iz tujine. Tako bi hoteli tudi lažje premostili zimsko mrtvo sezono," opozarja Tina Benčič, predsednica plavalnega kluba Biser iz Pirana.

Biser je sicer najbolj množičen klub z individualnimi športi v občini, ki ima v letošnji sezoni dva državna prvaka. Njihovi plavalci trenirajo v bazenu hotela Metropol, ki je edini primeren za to dejavnost. V klubu jih žalosti, da jim bazen obljubljajo že 30 let, a se dejansko ni premaknilo prav nič. Še več, ker bo hotel svoj bazen za tri tedne zaprl, saj je v začetku leta slabo zaseden, bodo med intenzivnimi športnimi pripravami ostali brez možnosti treninga v vodi.

Športni turizem cveti

"V naših hotelih smo letos delež športnega turizma povečali za 15 odstotkov, pri nas so se pripravljali tudi številni športniki iz tujine. Interes in pozitivni učinki na naši destinaciji pa bi bili lahko še večji ob razvoju primerne športne infrastrukture," komentirajo v skupini Bernardin, pod katero spada hotel Metropol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.