Slovenija
20 ogledov

"Ni utemeljenih razlogov za Voduškov pripor"

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Priprti Vladimir Vodušek naj bi se za zapahi utegnil zlomiti, pravijo. Medtem je njegov odvetnik potrdil, da je novinar od okrožnega sodišča prejel pisni sklep o zavrnitvi odprave pripora.

Zagovornik lastnika Info TV (preden je podjetje prepisal na sina) Vladimirja Voduška Boštjan Penko je za 24ur ob enih poudaril, da je v Voduškovem primeru pripor nepotreben in nesorazmeren ukrep. "Ustava je tukaj zelo jasna. Pripor se lahko odredi takrat, kadar je to nujno in neogibno potrebno za varnost ljudi ali pa za potek kazenskega postopka," je povedal.

Po prepričanju odvetnika je pripor sicer marsikdaj utemeljen, "ampak v tem konkretnem primeru, da bi Vladimir Vodušek na prostosti ponovil kaznivo dejanje, ki se mu očita, s tem, da še mu ni dokazano, in da tudi zanj velja domneva nedolžnosti ... V tem konkretnem primeru ne."

Pojavlja se kup nelogičnosti, nejasnosti, opozarja Voduškov zagovornik: "Ne vemo, kakšni so bili resnični nameni na drugi strani. Gospod Vodušek zanika, da bi izsiljeval, ni pa povsem jasno, kakšni so bili nameni in kakšno je bilo to delovanje tudi na drugi strani. Na strani tistih, ki se štejejo in imajo za oškodovance."

Sodišče Vodušku ni odpravilo pripora

Penko je za STA potrdil, da Vodušek ostaja v enomesečnem priporu. Ta ga je namreč poklical in mu povedal, da je od celjskega okrožnega sodišča prejel pisni sklep, v katerem je zunajobravnavni senat zavrnil pritožbo glede odprave pripora. V enomesečnem priporu ostaja tudi Velenjčan Stanislav Gaberc.

Penko je prav tako pojasnil, da zunajobravnavni senat ni sledil niti njegovim predlogom v zvezi z nadomestnimi ukrepi. Ker še ni prejel pisnega sklepa senata glede pritožbe, pa Penka čudi, da celjsko okrožno sodišče potrebuje toliko časa za izdajo sklepa.

"V priporu se utegne zlomiti"

V celjskem priporu naj bi Vodušek bival v katastrofalnih pogojih, njegovo stanje naj bi bilo izjemno slabo, svoje vire iz kroga družine Vodušek navaja Pozareport.si. Menda ni jedel že od četrtka zjutraj, ko so ga policisti aretirali na Trojanah, lase naj bi imel "kot Einstein".

Dolgoletni novinar ima visok krvi tlak, kar je lahko celo zelo nevarno za njegovo počutje in zdravje. V priporu se lahko prha dvakrat tedensko, žena Nataša in sin Dejan ga lahko obiščeta največ dvakrat na teden po pol ure. Po aretaciji sta ga prvič videla v ponedeljek popoldne, pogovarjali pa so se lahko samo skozi varnostno mrežico, portal navaja povzema vire.

V druščini z "najhujšimi kriminalci"

Da so razmere v celjskem priporu katastrofalne, je potrdil tudi Penko. Gre za stare celice iz kdove katerih časov, Vodušek pa ima pravico zapustiti celico zgolj eno uro na dan. Voduškova družina in nekateri drugi se zato bojijo, da se utegne Vodušek v razmerah celjskega pripora, kjer je v druščini z "najhujšimi kriminalci", preprosto zlomiti, še navaja portal.

Komentarjev 7
  • dragec 12:58 18.julij 2012.

    Pustimo policijo, sodstvo in tožilstvo da delajo svoje. Mene skrbi, da se Vodušek ne zlomi. Jas sem že zlomljen in vas nič ne briga!

  • Avatar skeptik
    skeptik 10:41 18.julij 2012.

    star ima dve plati: 1. pripor res ni potreben, ker ostale veliiiiiko večje ribe dihajo svobodo in se smejijo vsem nam v ksiht. Čisto dovolj bi bil hišni pripor in prisluškovalne metode2. ni pa nas treba ...prikaži več filati z novicami o groznih, katastrofalnih razmerah, v katerih mora zdaj živeti g. Poštenjak. Naj ga za teden dni strpajo v uragvajski, paragvajski, mehiški pripor... Bo spoznal, kakšno udobje ima zdaj

  • mukotrpni 10:17 18.julij 2012.

    sj res,zaslužil je apartma v najboljši vili....a časi se menjajo,kdor visoko leta nizko pada.Tudi Penko bi lahko mal premislil kakšne izjave daje....