Slovenija
24 ogledov

Ni več tožbe, ni komentarja

Gordana Kalan Živčec je v tožbi za 10 tisoč evrov pristala na poravnavo. (Foto: Žurnal24 main
Tožba. Kalan Živčečeva namesto odškodnine vzela opravičilo.

“Tožena je v intervjuju za revijo Jana aprila podala svoje kritično mnenje, pri tem pa ni ocenjevala tožnice osebno in je ni nameravala žaliti.”

Tako se glasi sodna poravnava, s katero je predsednica Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) Gordana Kalan Živčec umaknila zahtevo za plačilo odškodnine deset tisoč evrov, ki ga je zahtevala od Metke Zorc, ustanoviteljice centra Medicor.

Kalan Živčečevo je užalila izjava, da v javnosti nastopa arogantno, da je brezčutna in da mora odstopiti, ker nima podpore zdravništva. Zorčeva je s poravnavo zadovoljna, saj meni, da v zdravniškem poklicu ni časa za tovrstne tožbe. Vprašanja, ali bi morala Kalan Živčečeva odstopiti kot predsednica ZZS, pa ni želela komentirati.

Toži še Deana Ravnika
“Opravičilo sprejmem in mislim, da je to korekten način reševanja sporov med kolegi,” pravi Kalan Živčečeva, ki zaradi razžalitve zahteva odškodnino deset tisoč evrov še od Deana Ravnika, nekdanjega člana skupščine ZZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.