Slovenija
26 ogledov

Ni vloge brez spremembe

Jurgčevi bi novo vlogo po dveh mesecih lahko znova oddali le, če bi se oče zapos Žurnal24 main
Otroški dodatek. Na višjega bo treba čakati.

Pravica. “Odločba je bila izdana za eno leto, zato nova vloga za pravico, ki je bila že priznana, ni mogoča,” razlaga Ana Vodičar z ministrstva za delo. Zanimalo nas je, ali lahko Jurgčevi, o katerih smo poročali v sredo, aprila vnovič oddajo vlogo za novo odmero otroškega dodatka, čeprav so jo že februarja.

Družina Jurgec namreč zdaj za štiri otroke dobi za 20 evrov manj otroškega dodatka, kot ga je prej prejemala za tri otroke, čeprav je mati še vedno zaposlena za nedoločen čas, oče pa še vedno brezposeln, tako da se dohodki družine niso povečali.

Ko se je februarja rodil četrti otrok in so oddali vlogo, je center za socialno delo (CSD) upošteval dohodke iz predpreteklega leta, to je leta 2009. Vodičarjeva nam je že takrat pojasnila, da bi lahko Jurgčevi vlogo namesto februarja oddali šele aprila, s čimer bi jim CSD namesto dohodkov iz leta 2009 upošteval lanske.

Ker je bil oče lani brezposeln in ni imel dohodkov, bi bil odmerjeni dodatek višji, kot ga imajo zdaj. Do septembra 2009 je namreč še imel službo, zato so se njegovi dohodki pri odmeri upoštevali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.