Slovenija
58 ogledov

Ni vloge, ni otroškega dodatka!

Ivan Svetlik (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Opozorilo. Vlogo za uveljavitev je mogoče oddati le do konca aprila.

Tisti, ki jim pravica do dodatka poteče maja, imajo le še nekaj dni časa za podaljšanje.

"Rok za oddajo vloge za uveljavljanje otroškega dodatka poteče konec aprila. Zakon je zelo jasen. Če bo vloga prišla po 1. maju, bo pravica do dodatka izgubljena," je povedala Darja Kuzmanič Korva, sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo v Sloveniji.

 

Vlogo je treba vložiti do zadnjega dneva pred tistim mesecem, ko poteče enoletna odločba o prejemu otroškega dodatka. Primer: tisti, ki so prejeli odločbo maja lani, morajo vnovič  zaprositi za dodatek do 30. aprila letos.

Skrb vzbuja dejstvo, da je vloge do zdaj oddalo samo deset odstotkov ljudi. "Upamo, da jih bo čim več pravočasno ugotovilo, da obrazca še niso oddali. Pomembno je, da ljudje odločbe v celoti preberejo; obveščanje je bila samo prijazna gesta države," je dodala sekretarka.

 

Obrazec za uveljavitev otroškega dodatka je objavljen na spletnih straneh ministrstva za delo oziroma je na voljo v knjigarnah.

Na ministrstvu so znova potrdili, da ne bodo več pisno pozivali ljudi k vložitvi nove vloge. Tisti, ki bodo rok zamudili, lahko vlogo sicer oddajo kadarkoli, vendar pa bo izplačevanje dodatka v vmesnem obdobju prekinjeno, za nazaj pa ga ne bo mogoče prejeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.