Slovenija
26 ogledov

Ni za plače, šefu pa plačali tečaj

Slovenija 19.04.2013 Zvonko Fiser, fototermin ob srecanju generalnega drzavnega Saša Despot
Šef tožilstva Zvonko Fišer za dvotedenske priprave na javne nastope najel zasebnike.

Vrhovno državno tožilstvo (VDT) je zasebnemu komunikacijskemu podjetju plačalo dobrih pet tisoč evrov, zato da so – neuradno v slabih dveh tednih – šefa tožilstva Zvonka Fišerja pripravili na javne nastope.

Neomejena podpora

Na VDT sicer pravijo, da so zasebno podjetje Urednica najeli konec maja, “saj nam v teh dneh zagotavlja neomejeno komunikacijsko pomoč in podporo”. Predstavniki podjetja pa naj bi bili plačani zlasti zato, da so v kratkem času Fišerja pripravili na sejo parlamentarnega odbora za pravosodje in izredno sejo, na kateri so poslanci razpravljali o stanju v pravosodju prejšnji teden. Prav tako naj bi Fišerja s posebnimi govornimi vajami pripravili na tiskovno konferenco, na kateri je sredi tedna priznal napake, ki jih je tožilstvo zagrešilo pri vodenju postopka proti Hildi Tovšak.

Manjka za plače

 Pri tem pa VDT primanjkuje denarja celo za plače zaposlenih. “Za pokritje stroškov dela v obstoječi kadrovski sestavi bomo do konca leta potrebovali dodatnih 202 tisoč evrov. Pričakujemo, da bo vlada manjkajoča sredstva zagotovila do konca leta,” pravi Fišer.

Država je v proračunu za letos sicer VDT namenila skupno za okoli dva milijona evrov sredstev. Dobrih 80 odstotkov oziroma okoli 1,7 milijona evrov pa VDT od tega na leto namenja za plače. Dodatkov k plači ali drugih nagrad za uspešno delo pa zaposleni na VDT ne dobivajo.

Komentarjev 13
  • 1111 09:57 09.junij 2013.

    ...kakšen tečaj, lepo vas prosim, brco v rit in adijo !!! ...v njemu ni poštenja, torej ne more opravljati take službe, ma mislim...

  • francek 06:00 09.junij 2013.

    Sramota osebek na tako visokem položaju, pa mora na tečaj, da bi naj znal komunicirati

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 21:35 08.junij 2013.

    Slovenija je prava mati,poskrbi za idijote.