Slovenija
56 ogledov

Nič kitajskih izdelkov

Jani Lubec: "Ponudniki novih avtentičnih domačih izdelkov se nam javljajo vsak d Žurnal24 main
Nova trgovina. Najrazličnejši spominki in kulinarične dobrote.

 "Saj ne rečem, da v našem mestu ni ponudbe najrazličnejših spominkov, vendar smo se mi osredotočili predvsem na kulinarične, naše domače, ki dišijo po Istri. Marsikje drugje ponujajo neavtentične, uvožene iz Kitajske. Tisto, kar je na naših policah, je narejeno tu, največkrat ročno, in tematsko vezano na Piran," je ob odprtju trgovinice Souvenir Piros povedal njen lastnik Jani Lubec.

Povabilo. Kdor želi, lahko v trgovini ponudi svoje spominke, pa naj so iz školjk ali kakega drugega lokalnega materiala, le da so povezani s Piranom.

 

Za Piran to ne velja
Načeloma odprtje nove trgovine ni posebna novica, a to ne velja za Piran, iz katerega trgovci bežijo in mesto postaja kraj opustelih lokalov. V tem predprazničnem nakupovalnem vzdušju Pirančane in turiste toliko bolj potegne v novo trgovino na Tomažičevem trgu, ki je vsak dan bolj polna novih kulinaričnih in drugih spominkov ter daril.

Povezano s krajem
S polic se poleg izbranih vin priznanih vinarjev, olivnih olj, raznih namazov, marmelad, solnega cveta in tartufat, ponujajo tudi darilni paketi, lesene solnice, izdelki Turističnega društva Teperin iz Sečovelj in slikarke Fulvie Zudič, kipci Šavrink, piranske hišice, spominki, povezani s Tartinijem. "Kdor želi, lahko v trgovini ponudi svoje spominke, morajo pa biti povezani s Piranom," je dodal Lubec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.