Slovenija
103 ogledov

Nič mu ne pomaga, da je oče

Sojenje Čatiću Anže Petkovšek
Organizator trgovine z drogo v zapor in ob zaslužek.

Sedem let in deset mesecev bo moral v zaporu odsedeti Nermin Čatić, ki naj bi v dobrem letu s prepovedanim trgovanjem z drogo zaslužil skoraj 26 tisoč evrov. Policija ga je lani maja prijela kot enega od soorganizatorjev nezakonitih poslov in vodij v obsežni kriminalni združbi, ki jo je razbila v eni od najobsežnejših kriminalističnih akcij v zgodovini – Očistimo Slovenijo.

"Dejstvo je, da ste dejanja predvčerajšnjim priznali. Krivdo ste priznali praktično na začetku sodnega postopka in to vam lahko štejemo kot olajševalno okoliščino. Če bi krivdo priznali na koncu, tega sodišče ne bi upoštevalo. Vaše priznanje pa je bilo pristno in ni bilo prisiljeno ali izsiljeno," je sodnik Čatiću pojasnil, zakaj ga ni obsodil na devet let in pet mesecev zapora, kolikor je zahteval tožilec za pregon organiziranega kriminala.

Ko se je Čatić v sredo, ko bi mu morali začeti soditi, nepričakovano vendarle zlomil in priznal svoje nezakonite posle, je sodniku med drugim poudaril, da svoje napake obžaluje in da bi odslej rad živel pošteno, saj se mu je nedavno rodil otrok. "To, da je nekdo oče, bi verjetno kot olajševalno okoliščino upoštevali na kakšnem drugem sodišču, mi tega nismo upoštevali. V času partnerkine nosečnosti ste bili namreč izjemno kriminalno dejavni. Poslovali ste z izjemno veliko količino droge. Hranili pa ste jo celo v domači garaži, kjer so vam jo tudi zasegli," je še dodal sodnik.

 

Komentarjev 1
  • Pepe007 08:10 08.marec 2013.

    To je pa redko, da bi na obroke dobil popust v višini 15000 €. 24*417 je precej manj od 25.800.Da ne omenim, da je 417 € / dan dobra cena za dan zapora. Ker gre za neto, bi bila ...prikaži več mamljiva tudi za najvišje managerje. Pravzaprav bi si gotovo tudi sodnik zaželel, da bi lahko plačo zaslužil z zaporom, če bi moral delati res 20 dni po min 8 ur na mesec.