Slovenija
51 ogledov

"Nič ne bo, kot je bilo"

"Po informacijah, ki smo si jih dobili, naj bi Prevent v Sloveniji ohranil od 70 Žurnal24 main
Prevent Global. Nocoj ponovno nadzorni svet. Ali bo Majcen ostal?

"Po današnji seji nadzornega sveta, nič več ne bo tako, kot je bilo," razlaga Vladimir Bilić, predsednik nadzornega sveta (NS) Prevent Global.

Prevent Dev oziroma njegov lastnik Nijaz Hastor, ki je največji kupec Preventovih prevlek, zahteva razrešitev predsednika uprave Prevent Globala Ivana Majcna, ki je na tej funkciji od januarja letos.

Če tega NS ne bo storil najkasneje do nedelje, ta “grozi” s selitvijo proizvodnje iz Slovenije in to že v ponedeljek. "Njihova zahteva je delno uresničljiva. Ne še takoj, dolgoročno pa. Verjamem, da je resna. Dvomim namreč, da bi naredili korak nazaj. Če svoje napovedi ne izvršijo, izpadejo neresni, če pa jih, si težko predstavljam, da ne bodo deležni velikih obtožb regije," še pojasnjuje Bilić.

Kdo namesto Majcna?
Bilić pravi, da bodo danes prisluhnili vsem stranem in se šele nato odločili. Ob razrešitvi Majcna pa se odpirajo nova vprašanja. Ali s tem razrešijo celotno upravo? Ali ostane predsednik uprave Dušan Zakeršnik? Kdo je oseba, ki naj dalje vodi podjetje?

"Vsaj meni ni znano, da bi Prevent Dev povedal, uradno ali neuradno, kdo naj bi bil nov predsednik uprave. Sicer pa je bolj kot to pomembno, kakšno politiko podjetja bo ta oseba peljala." Alternativnega predloga ni podalo niti 11 izvršnih direktorjev in direktorjev hčerinskih družb, ki so tudi nezadovoljni z Majcnom.

Njegovega dela prvi nadzornik Prevent Globala ni želel ocenjevati. Včeraj nismo dobili pojasnil s Prevent Deva. V Prevent Global pa so še enkrat poudarili, da ne nameravata Majcen ne Zakeršnik ne podati svojega odstopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.